Guacamole se prepară dintr-un amestec pregătit din miez de avocado bine copt, roșii, ardei iute, ceapă, usturoi, coriandru și suc de lămâie (de obicei, se folosește suc de lime). În Mexic, țara sa de origine, Guacamole se consumă la orice masă a zilei, inclusiv la micul dejun. Denumirea provine din limba nahuatl, una dintre limbile vorbite de populația mexicană indigenă și se traduce prin „sos de avocado”.
Este posibil ca ideea acestui preparat să aparțină aztecilor, care consumau avocado ca supliment alimentar. Pentru a pasa miezul de avocado, în Mexic se folosește un vas tradițional, denumit „molcajete” (un mojar tradițional mexican, realizat din rocă vulcanică - bazalt).
Sursă rețetă: „1001 Rețete culinare - Ghid internațional de gastronomie”.
Sursă rețetă: „1001 Rețete culinare - Ghid internațional de gastronomie”.
INGREDIENTE:
- 1 ceapă albă de mărime medie (echivalentul a două linguri cu ceapă albă, tocată foarte mărunt)
- 3 fructe mari de avocado
- 2 ardei iuți roșii Serrano
- 4 linguri cu frunze de coriandru mărunțite
- 1 roșie de mărime medie
- 2 - 3 linguri cu zeamă de lime proaspăt stoarsă
- sare de mare fin macinată
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa, ardeii iuți și roșia se taie foarte mărunt.
- Se amestecă foarte bine ceapa, ardeii, coriandrul și puțină sare, astfel încât să se formeze o pastă.
- Avocado taie în două jumătăți, se îndepărtează sâmburele iar miezul se pune într-un bol. Se zdrobește miezul fructului de avocado cu furculița (astfel încât consistența acestuia să nu fie prea fină) apoi se adaugă amestecul pregătit anterior.
- Se adaugă roșia tăiată mărunt și se amestecă toate ingredientele.
- Se adaugă sare după gust.
- Se poate decora înainte de servire cu puțină ceapă mărunțită, cu mici bucățele de roșie și cu frunzulițe de coriandru.
- Se servește imediat (la temperatura camerei).
Vă doresc zile frumoase, alături de cei dragi!
Felicitari pentru o alta reteta minunata si fotografie de exceptie!!!
RăspundețiȘtergereDani
Iti multumesc! Am pus samburii de avocado in apa... Sa vedem :-)
Ștergere