23 decembrie 2012

Prajituri pentru Craciun

Aceste prajituri se pot pregati in orice forme (de sarbatoare sau nu...) Le puteti orna la suprafata dupa preferinta cu glazura si mici bomboane colorate.

Sursa reteta: ”Gustari pentru petreceri” - Naumann & Gobel. 

Reteta pentru glazura apartine Nicoletei Grofova.

INGREDIENTE (pentru 24 de prajituri):

Pentru aluat:
  • 225 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele.
  • 225 g zahar extrafin
  • 1 pliculet cu zahar vanilat
  • 4 oua
  • 100 g migdale macinate
  • 300 g faina alba proaspat cernuta
  • 1 pliculet cu praf de copt
  • 100 g ciocolata de calitate superioara, rasa marunt pe razatoare
Pentru glazura:
  • 1 albus
  • 170 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 lingurita cu amidon
  • 1 lingurita cu zeama de lamaie
Pentru decor:
  • bombonele mici din zahar, colorate
MOD DE PREPARARE:

Pentru aluat:
  • Se preincalzeste cuptorul la 175 grade C.
  • Untul, zaharul si zaharul vanilat se mixeaza pana se obtine o compozitie omogena, cremoasa.
  • Se adauga treptat ouale (se adauga urmatorul ou numai dupa ce a fost incorporat complet in amestec cel anterior).
  • Migdalele macinate, faina proaspat cernuta, praful de copt si ciocolata rasa marunt pe razatoare se amesteca intr-un bol. 
  • Compozitia obtinuta se adauga treptat amestecului de unt, zahar si oua pregatit anterior. Se mixeaza amestecul de ingrediente.
  • Se pregatesc formele ce urmeaza sa fie folosite.
  • Compozitia obtinuta se pune in forme astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora.
  • Prajiturile se coc in cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
  • Prajiturile coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.
Pentru glazura:
  • Se mixeaza albusul oului cu zaharul, amidonul si zeama de lamaie pana se obtine o compozitie omogena si zaharul s-a topit complet.
  • Se orneaza prajiturile coapte cu aceasta glazura folosind posul.
  • Se decoreaza prajiturile cu bomboane din zahar colorate dupa preferinta.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

2 comentarii: