4 martie 2012

Prajitura ”Piramida”

Am folosit pentru aceasta prajitura o forma speciala, asemanatoare unei piramide (putin stilizate). Este o forma foarte veche lucrata manual, inainte de 1989, pe vremea cand o astfel de forma aducea multa bucurie gospodinelor.

INGREDIENTE (pentru 26 prajituri):
  • 250 g miez de nuca macinat / migdale macinate
  • 250 g zahar pudra proaspat cernut si trei linguri cu zahar pudra pentru decor
  • 200 g biscuiti macinati
  • 2 linguri cu cacao proaspat cernuta
  • 2 oua
  • o foaie de napolitana
Pentru crema:
  • 100 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • 200 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 pachetel cu zahar vanilat
  • 2 galbenusuri de ou fierte tari si trecute ulterior prin sita
MOD DE PREPARARE:
  • Se amesteca intr-un bol miezul de nuca / migdalele macinate, zaharul pudra, biscuitii macinati, cacaoa si ouale. 
  • Din amestecul pregatit se formeaza cu palmele bucati de aluat ce se trec prin zahar pudra si se introduc in forma pregatita, presand usor compozitia cu degetele.
  • Se scoate cu grija prajitura din forma. 
  • Fiecare prajitura se scobeste putin la baza, cu milta grija, astfel incat sa se formeze ”un mic adapost” pentru crema ce urmeaza sa fie pregatita.
  • Pentru crema: Se mixeaza intr-un bol (folosind paletele spiralate): untul, zaharul pudra, zaharul vanilat, galbenusurile fierte si trecute in prealabil prin sita. Se obtine astfel o crema cu care se umple spatiul format la baza fiecarei prajituri. Se netezeste baza prajiturii cu ajutorul lamei unui cutit. Optional se poate adauga un strat de crema suplimentar la baza piramidei.
  • Se decupeaza foaia de napolitana dupa dimensiunea si forma bazei prajiturii. Foaia de napolitana obtinuta se pune la baza piramidei, acoperind astfel crema.
  • Prajitura se pastreaza la rece pana inainte de servire.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu