10 aprilie 2014

Pasca

Pentru reteta aceasta ii multumesc Jamilei, a carei bucatarie ma incanta de fiecare data cand ”o vizitez”.

INGREDIENTE:
  • 6 oua mari
  • 200 g zahr extrafin
  • semintele unei pastai de vanilie
  • 700 g branza de vaci
  • 200 g unt (la temperatura camerei, moale insa nu topit, taiat bucatele) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru pregatirea tavii
  • 75 g faina alba 000 (proaspat cernuta) si suplimentar 1/2 lingura cu faina pentru pregatirea tavii
  • 70 g gris
  • 400 g creme cuisine 15 %
  • 150 g stafide
  • 1 lingura cu zahar pudra (proaspat cernut) - optional
MOD DE PREPARARE:
  • Se unteaza si se tapeteazacu faina suprafata unei tavi rotunde cu pereti detasabili si diametrul 25 cm.
  • Se pregatesc ingredientele necesare.
  • Se mixeaza ouale (albusurile si galbenusurile) impreuna cu zaharul intr-un bol.
  • Se adauga semintele unei pastai de  vanilie si se mixeaza in continuare.
  • Se adauga branza de vaci si se mixeaza compozitia in continuare la viteza inferioara.
  • Se adauga untul treptat si se mixeaza amestecul in continuare.
  • Se adauga faina treptat si se mixeaza compozitia la viteza inferioara.
  • Se adauga treptat grisul si se mixeaza amestecul in continuare.
  • Se adauga treptat smantana (eu am folosit creme cuisine - stabilizata termic) si se mixeaza compozitia la viteza minima.
  • Se adauga stafidele si se incorporeaza in amestec cu ajutorul unei spatule.
  • Compozitia se pune in tava pregatita anterior si se niveleaza usor daca este cazul cu ajutorul unei spatule.
  • Se incalzeste cuptorul la 170 grade C.
  • Se coace timp de aproximativ 45 - 50 minute.
  • Se scoate tava din cuptor.
  • Se lasa sa se raceasca in tava.
  • Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
  • Optional, sepoate adauga zahar pudra la suprafata inainte de servire.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

4 comentarii:

  1. Am salvat reteta imediat ce ai postat-o! ;) Ti-a iesit minunata si este super usor de pregatit!!!

    Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa va placa. Se pregateste deosebit de usor si este foarte gustoasa! Iti multumesc!

      Ștergere
  2. O pasca minunata , abia astept sa o pregatesc .
    Felicitari Antonia !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult Claudia. Ma gandesc si eu sa o pregatesc din nou in viitor. :-)

      Ștergere