Reteta aceasta am gasit-o pe blogul L. Adamache careia ii multumesc pentru reteta (reteta originala foloseste mure insa eu le-am inlocuit cu fructe de padure si am redus putin cantitatea). Iata incercarea mea:
INGREDIENTE (pentru 12 briose):
- 250 g faina alba 000 proaspat cernuta
- 5 g praf de copt
- 120 g zahar extrafin
- 2 oua
- 80 ml lapte
- 1/2 sticluta cu esenta de vanilie
- 70 g unt topit (eu l-am topit in cuptorul cu microunde si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei)
- 120 g branza de vaci dulce sau ricotta (eu am folosit branza de vaci dulce)
- 60 g fructe de padure - amestec congelat (reteta originala foloseste 150 g mure congelate)
- 1 lingura cu zahar pudra
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina, praf de copt, zahar.
- Se amesteca intr-un bol toate ingredientele lichide: laptele, esenta de vanilie, untul topit, ouale.
- Se adauga treptat ingredientele solide peste ingredientele lichide si se amesteca pana se obtine o compozitie omogena.
- Se incorporeaza branza de vaci in compozitia obtinuta.
- Se incorporeaza fructele de padure in compozitia obtinuta.
- Se tapeteaza o tava pentru briose cu hartiute speciale.
- Se imparte compozitia in 12 parti aproximativ egale se se pun in hartiutele pentru briose.
- Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade C, timp de 25 - 30 de minute.
- Briosele coapte se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se pudreaza suprafata brioselor cu zahar pudra.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Ca de obicei,ti-au iesit absolut MINUNATE!!!
RăspundețiȘtergereDani
Iti multumesc Dani, data viitoare am sa le pregatesc cu fructe proaspete. Te pup.
Ștergere