10 decembrie 2012

Cartofi duchesse

Sursa reteta: Nicolae Olexiuc - ”1800 retete culinare practice”. Reteta este usor de pregatit si nu cere prea mult timp. In fond, este un simplu piure de cartofi, la care s-au adaugat cateva ingrediente care ii permit sa dobandeasca oarecum ”o hainuta de sarbatoare”.

INGREDIENTE:
  • 600 g cartofi
  • 2 oua
  • 1 lingura cu faina
  • 50 g cascaval ras marunt pe razatoare
  • 50 g unt la temperatura camerei (foarte moale)
  • sare de mare fin macinata
MOD DE PREPARARE:
  • Cartofii se curata de coaja, se spala si se fierb in apa cu sare.
  • Cartofii fierti se trec prin presa de cartofi sau prin sita.
  • Se amesteca intr-un bol cartofii pregatiti anterior, faina, untul, cascavalul si ouale. Se adauga sare dupa preferinte.
  • Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
  • Cu ajutorul posului se formeaza in tava diferite forme din compozitia pregatita anterior.
  • Se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu