Sursa reteta: Nicolae Olexiuc - ”1800 retete culinare practice”. Reteta este usor de pregatit si nu cere prea mult timp. In fond, este un simplu piure de cartofi, la care s-au adaugat cateva ingrediente care ii permit sa dobandeasca oarecum ”o hainuta de sarbatoare”.
INGREDIENTE:
- 600 g cartofi
- 2 oua
- 1 lingura cu faina
- 50 g cascaval ras marunt pe razatoare
- 50 g unt la temperatura camerei (foarte moale)
- sare de mare fin macinata
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se curata de coaja, se spala si se fierb in apa cu sare.
- Cartofii fierti se trec prin presa de cartofi sau prin sita.
- Se amesteca intr-un bol cartofii pregatiti anterior, faina, untul, cascavalul si ouale. Se adauga sare dupa preferinte.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Cu ajutorul posului se formeaza in tava diferite forme din compozitia pregatita anterior.
- Se coc in cuptorul preincalzit pana se rumenesc usor.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu