Sosul pentru paste se pregateste foarte repede si este gustos. Trebuie pregatit in acelasi timp cu pastele, pentru a putea fi servite imediat.
Reteta sosului am gasit-o in cartea Annei Sheasby ”Cartea sosurilor”. Timp de preparare: aproximativ 10 minute.
Reteta sosului am gasit-o in cartea Annei Sheasby ”Cartea sosurilor”. Timp de preparare: aproximativ 10 minute.
INGREDIENTE:
- 200 g paste (eu am folosit farfalle)
- 5 linguri cu ulei de masline
- 1 ceapa mica
- 4 catei de usturoi
- 2 ardei iuti (cei pe care i-am folosit eu nu erau foarte iuti - cat sa ne fie pe plac sosul - pentru un gust ”mai putin intens” se indeparteaza in prealabil semintele ardeilor)
- 200 ml suc de rosii cu pulpa
- 3 linguri cu frunze de patrunjel maruntite sau frunze de busuioc maruntite (sau combinatia dintre ele)
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia
- 50 g parmezan
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa, usturoiul si ardeiul iute se curata, se spala si se taie marunt. Eu am pastrat semintele ardeilor deoarece ardeii pe care i-am folosit nu erau foarte iuti.
- Se pune in tigaie o lingura cu ulei de masline. Cand uleiul este incins se adauga ceapa, usturoiul, ardeii iuti si se calesc in ulei timp de aproximativ 5 minute.
- Se adauga in tigaie uleiul ramas, amestecand usor cu o lingura din lemn.
- Se adauga pasta de rosii (in locul ei se pot folosi 4 rosii in ulei, scurse in prealabil, uscate la soare apoi tocate). Se incinge compozitia amestecand continuu.
- Se adauga verdeata tocata marunt. Se asezoneaza dupa gust cu sare, amestec de piper alb, verde negru si boia. Sosul se serveste fierbinte.
- Se pregatesc pastele conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Sosul se adauga fierbinte peste paste.
- Se presara inainte de servire peste pastele amestecate cu sos o cantitate generoasa de parmezan proaspat, ras fin pe razatoare.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu