7 noiembrie 2012

Cartofi wedges

Pentru noi cartofii sunt ”buni oricum” (pregatiti in orice forma si in orice fel). Cartofii acestia imi amintesc de cei pregatiti intr-un anume fast-food (pe care nu il frecventam), insa fiind pregatiti acasa, costul lor este mult mai mic iar din punct de vedere al ingredientelor ”stiti exact ce aveti in farfurie”. Marele avantaj  este acela ca veti obtine cartofi cu o crusta frumoasa, aurie, crocanta la exterior insa moi in interior, fara sa folositi baia de ulei. 

INGREDIENTE (pentru 2 portii):
  • 5 cartofi de marime medie
  • ulei de masline extravirgin cu piper roz si  rozmarin (uleiul pe care l-am folosit contine 2% piper roz)
  • ulei de floarea soarelui cu aroma de ardei Chipotle
  • 1/4 lingurita cu seminte de chimen maruntite
  • 3/4 lingurita cu rozmarin maruntit
  • sare de mare fin macinata
  • amestec de piper alb, verde, negru (optional)
  • 2 linguri cu grana padano rasa marunt pe razatoare (optional)
MOD DE PREPARARE:
  • Cartofii se spala foarte bine sub jet de apa cu un burete (cu suprafata usor abraziva) sau se curata de coaja si se spala (eu am ales varianta cartofilor curatati de coaja). Se taie cartofii in doua jumatati si apoi fiecare dintre acestea la randul lor in alte doua jumatati.
  • Se pregateste intr-un vas mic un amestec realizat din ulei de masline extravirgin cu piper roz si rozmarin si ulei cu aroma de chilli, dupa preferinte (noi evitam in general ceea ce este foarte iute, de aceea am pregatit amestecul astfel: 4 linguri ulei de masline cu rozmarin si 1 lingura ulei de floarea soarelui cu aroma de chilli). Daca nu va place gustul uleiului cu aroma de chilli, folositi doar ulei cu rozmarin sau din contra, daca va place gustul uleiului cu aroma de chilli il puteti folosi doar pe acesta.
  • Cartofii pregatiti se pensuleaza cu amestecul de ulei pregatit apoi se aseaza pe tava (ideala este tava speciala pentru prepararea cartofilor la cuptor - tava antiaderenta cu baza in zig - zag, perforata care permite pregatirea termica optima a cartofilor).
  • Se realizeaza (dupa preferinte) un amestec realizat din seminte de chimen macinate, rozmarin maruntit, sare fin macinata, amestec de piper alb, verde si negru. Se presara la suprafata cartofilor acest amestec de ingrediente.
  • Cartofii se pun la cuptor la 180 grade C pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu