4 noiembrie 2012

Biscuiti cu miere

Daca va sunt pe plac biscuitii cu miere si scortisoara, iata o sugestie...

Sursa reteta: ”555 retete culinare de la o generatie la alta” - Magda Ciubotaru si Mariana Ursu.

INGREDIENTE:
  • 150 g margarina la temperatura camerei (moale insa nu topita) taiata bucatele
  • 150 g zahar extrafin
  • 5 linguri cu miere
  • 2 oua
  • 1 lingurita cu scortisoara
  • 1 lingurita cu bicarbonat
  • 2-3 linguri cu lapte la temperatura camerei
  • 350 g faina proaspat cernuta
MOD DE PREPARARE:
  • Se mixeaza toate ingredientele: faina, margarina, zaharul, mierea, ouale, scortisoara, bicarbonatul si laptele, pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
  • Se incalzeste cuptorul la 200 grade C
  • Se portioneaza aluatul (pe hartia de copt) cu pistonul pentru fursecuri, cu posul sau chiar cu ajutorul a doua lingurite (eu am folosit posul). 
  • Se coc aproximativ 5 - 7 minute, pana dobandesc o culoare frumoasa si aurie.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu