Sursa reteta: ”555 retete culinare de la o generatie la alta” - Magda Ciubotaru si Mariana Ursu.
INGREDIENTE:
- 150 g margarina la temperatura camerei (moale insa nu topita) taiata bucatele
- 150 g zahar extrafin
- 5 linguri cu miere
- 2 oua
- 1 lingurita cu scortisoara
- 1 lingurita cu bicarbonat
- 2-3 linguri cu lapte la temperatura camerei
- 350 g faina proaspat cernuta
MOD DE PREPARARE:
- Se mixeaza toate ingredientele: faina, margarina, zaharul, mierea, ouale, scortisoara, bicarbonatul si laptele, pana se obtine o compozitie omogena.
- Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade C
- Se portioneaza aluatul (pe hartia de copt) cu pistonul pentru fursecuri, cu posul sau chiar cu ajutorul a doua lingurite (eu am folosit posul).
- Se coc aproximativ 5 - 7 minute, pana dobandesc o culoare frumoasa si aurie.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu