INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
- 6 cartofi mari sau 7 cartofi de marime medie
- 60 ml lapte
- 100 g cascaval gouda afumat, feliat foarte subtire
- 30 g unt cu usturoi
- 3 fire de ceapa verde
- 1 lingura cu frunze de patrunjel proaspete
- nucsoara
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia
- unt pentru untat tava
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare (cartofii nu trebuie fierti mult timp incat sa se zdrobeasca - intr-un timp de lucru ulterior vor fi feliati). Cartofii fierti se scurg, se decojesc, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.
- Se unteaza o tava de quiche cu diametrul de 24 - 26 cm.
- Se toarna laptele peste cartofi.
- Cascavalul se taie bucatele (aproximativ 2 x 2 cm) si se adauga la suprafata cartofilor (bucatelele vor fi asezate pe feliile de cartofi).
- Ceapa verde se spala si se taie rondele subtiri.
- Se adauga untul feliat foarte subtirem ceapa verde si frunzele de patrunjel maruntite.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu