1 octombrie 2012

Rondele de cartofi

INGREDIENTE (pentru 4 persoane):
  • 6 cartofi mari sau 7 cartofi de marime medie
  • 60 ml lapte
  • 100 g cascaval gouda afumat, feliat foarte subtire
  • 30 g unt cu usturoi
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 lingura cu frunze de patrunjel proaspete
  • nucsoara
  • sare de mare fin macinata
  • amestec de piper alb, verde, negru si boia
  • unt pentru untat tava
MOD DE PREPARARE:
  • Cartofii se spala si se fierb in apa cu sare (cartofii nu trebuie fierti mult timp incat sa se zdrobeasca - intr-un timp de lucru ulterior vor fi feliati). Cartofii fierti se scurg, se decojesc, se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza.
  • Se unteaza o tava de quiche cu diametrul de 24 - 26 cm.
  • Se feliaza cartofii fierti si se aranjeaza in tava.
  • Se toarna laptele peste cartofi.
  • Cascavalul se taie bucatele (aproximativ 2 x 2 cm) si se adauga la suprafata cartofilor (bucatelele vor fi asezate pe feliile de cartofi).
  • Ceapa verde se spala si se taie rondele subtiri.
  • Se adauga untul feliat foarte subtirem ceapa verde si frunzele de patrunjel maruntite.
  • Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia (dupa preferinte). Se presara la suprafata putin praf de nucsoara.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
  • Se pune tava in cuptor, pe nivelul intermediar al acestuia timp de aproximativ 10 - 12 minute.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu