Reteta aceasta am gasit-o in mod intamplator pe pagina unui producator de ciuperci. Incercarea a avut ca rezultat o mancare delicioasa, rapida si usor de pregatit.
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
INGREDIENTE (pentru 4 portii):
- 500 g ciuperci pleurotus
- 3 cepe verzi
- 2 catei de usturoi de marime medie
- 1 lingura cu ulei de masline
- 20 g unt cu verdeata si usturoi (cu continut scazut de grasime)
- 150 ml smantana 15 % pentru gatit (creme cuisine)
- 100 ml vin alb sec
- 3 fire de patrunjel
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia
MOD DE PREPARARE:
- Ciupercile se taie bucati mari.
- Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele.
- Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
- Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul.
- Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn.
- Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu.
- Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa.
- Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu