24 septembrie 2012

Ciuperci pleurotus in vin alb

Reteta aceasta am gasit-o in mod intamplator pe pagina unui producator de ciuperci. Incercarea a avut ca rezultat o mancare delicioasa, rapida si usor de pregatit.

INGREDIENTE (pentru 4 portii):
  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 3 cepe verzi
  • 2 catei de usturoi de marime medie
  • 1 lingura cu ulei de masline
  • 20 g unt cu verdeata si usturoi (cu continut scazut de grasime)
  • 150 ml smantana 15 % pentru gatit (creme cuisine)
  • 100 ml vin alb sec
  • 3 fire de patrunjel
  • sare de mare fin macinata
  • amestec de piper alb, verde, negru si boia
MOD DE PREPARARE:
  • Ciupercile se taie bucati mari.
  • Ceapa verde se curata, se spala si se taie rondele.
  • Usturoiul se curata, se spala si se taie marunt.
  • Uleiul se pune intr-o tigaie cu diametru mare. Cand uleiul este fierbinte se adauga untul.
  • Se adauga ciupercile si se prajesc usor timp de 5 minute, amestecand continuu cu ajutorul unei linguri din lemn.
  • Se adauga ceapa si usturoiul pregatite anterior. Se lasa la foc moderat timp de aproximativ 5 minute, amestecand continuu.
  • Se adauga 125 ml din smantana pentru gatit pregatita si apoi vinul, amestecand usor. Se condimenteaza cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
  • Se lasa amestecul sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 3 minute si se completeaza cu smantana ramasa.
  • Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se adauga amestecului pregatit. Se lasa sa fiarba la foc mic aproximativ 1 minut.
  • Se serveste cu toast de paine integrala.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu