24 iulie 2012

Chiftele din soia

Chiftelele din soia inlocuiesc adesea carnea, cu succes. Se pot servi cu sos de tomate, alaturi de garnitura preferata.

INGREDIENTE:
  • 400 g granule de soia
  • 6 catei de usturoi de marime medie
  • 6 linguri cu pesmet
  • 1 felie de paine mai veche de o zi
  • 3 oua
  • 1 lingura cu frunze de patrunjel maruntite
  • 1 lingurita cu marar maruntit
  • 50 ml lapte
  • amestec de piper alb, verde, negru si boia
  • ulei din floarea soarelui pentru prajit
MOD DE PREPARARE:
  • Granulele de soia se pun la fiert in apa cu sare timp de 30 de minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.
  • Granulele de soia fierte se strecoara cu ajutorul unei site (eu le-am lasat cateva minute in sita). Se storc granulele fierte in palme si se aseaza intr-un bol.
  • Usturoiul se curata, se spala, se marunteste in presa pentru usturoi si se adauga in bol, alaturi de granulele de soia.
  • Felia de paine se stropeste cu lapte. Se indeparteaza coaja feliei de paine. Miezul se stoarce in palme, se marunteste cu degetele si se adauga in bol. Se completeaza cu pesmet pana la obtinerea unei consistente potrivite, astfel incat compozitia sa se poata modela usor.
  • Se adauga frunzele de patrunjel maruntite si mararul maruntit. Se condimenteaza amestecul cu sare, amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinta.
  • Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se modeleaza cu palmele mici sfere din compozitia pregatita.
  • Se prajesc in ulei incins, la foc mic - moderat, pe ambele parti, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu