INGREDIENTE (pentru 6 portii):
- 1 cartof mare
- 4 linguri cu branza de burduf
- 240 g ciuperci (in borcan)
- 5 linguri cu mazare fiarta
- 6 oua
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia
- 30 g unt pentru pregatirea tavii
MOD DE PREPAPARE:
- Cartofii se feliaza foarte subtire folosind instrumentul utilizat in mod obisnuit in bucatarie pentru curatat cartofi, astfel incat se se obtina felii cat mai lungi.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
- Se unteaza tava pentru briose.
- Se tapeteaza fiecare compartiment al tavii cu felii de cartofi, astfel incat intreaga suprafata sa fie acoperita.
- Se tapeteaza baza cu un strat de branza de burduf cu grosime de aproximativ 0,5 cm.
- Se adauga ciupercile feliate foarte subtire. Se adauga la suprafata lor amestec de piper alb, verde, negru si boia dupa preferinte.
- Se adauga cateva boabe de mazare (peste ciuperci) in fiecare compartiment iar la suprafata se adauga cate un ou. Se adauga la suprafata putina sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia.
- Se pune tava in cuptor timp de aproximativ 12 - 15 minute.
VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!
faina ideea si de efect!
RăspundețiȘtergereIti multumesc Yaya! Aprecierea ta este o mare bucurie pentru mine.
RăspundețiȘtergere