20 mai 2012

Tarta din clatite marocane cu fructe

Mi-am propus de ceva vreme sa pregatesc o asemenea tarta din clatite cu fructe si branza. Pentru ideea tartei ii multumesc Mayei. Reteta clatitelor marocane am gasit-o in volumul 17 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete traditionale din Africa si Orientul Mijlociu”. 

Am folosit o tava pentru tarta cu pereti detasabili, diametrul de 28 cm si pereti putin mai inalti decat cei ai tavilor clasice. Daca folositi tavi cu diametrul mai mic este necesar sa reduceti cantitatile ingredientelor.

INGREDIENTE:
  • 4 clatite marocane - reteta acestora am postat-o aici (patru din cele opt clatite rezultate au fost destinate acestei tarte) sau clatite pregatite dupa reteta clasica insa ceva mai groase decat cele pregatite in mod obisnuit
  • 6 oua
  • 6 linguri cu zahar extrafin
  • 1 pliculet cu zahar vanilat Bourbon (cu extract si pastai maruntite de vanilie Bourbon) - Dr. Oetker
  • coaja rasa a unei lamai mari
  • 250 g mascarpone
  • 250 g crema de branza proaspata (creamy quark)
  • 2 capsuni mari
  • 200 g fructe de padure congelate (ameste de afine, coacaze rosii, coacaze negre, mure, zmeura)
  • 50 g visine (fara samburi) congelate 
  • fructe pentru decor (optional) - eu am folosit pentru decor 4 capsuni mari
  • sirop de fructe de padure 
MOD DE PREPARARE:
  • Se pregatesc fructele (daca folositi fructe proaspete, se spala, se curata de codite si se taie dupa preferinta).
  • Se mixeaza ouale cu zaharul. Se adauga zaharul vanilat si coaja rasa a unei lamai. Se mixeaza compozitia in continuare timp de cateva minute.
  • Se adauga treptat mascarpone si apoi crema de branza proaspata (quark), mixand compozitia in continuare timp de cateva minute, pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Tava se unge cu unt si se tapeteaza cu un strat subtire de faina.
  • Clatitele se taie fasii de aproximativ 2 cm. Se tapeteaza fundul tavii cu fasii de clatite, asezate unele langa altele.  Se adauga un al doilea strat format din fasii de clatite ”rasucite” dupa preferinta.
  • Se adauga felii de capsuni.
  • Se adauga printre fasiile de clatite afine, coacaze rosii, coacaze negre, mure si zmeura.
  • Se adauga fasii de clatita, asezate dupa preferinta. Printre fasiile de clatite se aseaza cateva visine.
  • Se adauga amestecul de branza pregatit anterior.
  • Se coace in cuptorul preincalzit, pe nivelul intermediar al acestuia, timp de aproximativ 35 - 40 de minute, pana dobandeste la suprafata o culoare frumoasa, aurie.
  • Se lasa sa se raceasca. 
  • Se decoreaza cu felii de fructe si se serveste cu sirop de fructe de padure.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CE DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu