21 mai 2012

Turtite de gris

Am gasit aceasta reteta in cartea ”Bucataria greceasca” a Aphroditei Kaipi.


INGREDIENTE (pentru 12 turtite):
  • 100 g zahar tos
  • 1 lingura cu zeama de lamaie (eu am pus doua linguri cu zeama de lamaie)
  • 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 150 g gris
  • coaja rasa a unei lamai mari
  • 1 lingurita cu scortisoara pulbere
  • 750 ml apa
MOD DE PREPARARE:
  • Zaharul si apa se pun la fiert intr-un vas. Amestecul se lasa la fiert timp de 8 minute (se socotesc 8 minute incepand din momentul in care apa incepe sa fiarba). Dupa 8 minute se adauga zeama de lamaie si se lasa amestecul la fiert inca 3 minute.
  • Se mixeaza untul si grisul intr-un alt vas (folosind paletele spiralate). Compozitia se pune intr-un vas, la foc mic, amestecand continuu, pana cand dobandeste o culoare maronie (aproximativ 20 - 25 de minute).
  • Se amesteca cele doua compozitii (amestecul fierbinte realizat din apa, zahar si zeama de lamaie se adauga amestecului format din unt si gris). Se adauga coaja rasa a unei lamai si se lasa amestecul la foc mic timp de aproximativ 30 de secunde, amestecand usor.
  • Se toarna compozitia in formele pregatite (eu am folosit forme mici cu 16 onduleuri), clatite in prealabil cu apa rece. Se lasa compozitia sa se raceasca in forme, timp de o ora, la temperatura camerei.
  • Se intorc formele pe farfurii. Se presara la suprafata scortisoara pulbere si se orneaza cu migdale dupa preferinta.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu