26 mai 2012

Prajitura cu migdale si ciocolata

Aceasta este una dintre cele mai simple prajituri. Aveti nevoie de numai 10-15 minute pentru preparare si nu ”cine stie ce” ingrediente. Este desertul perfect pentru o zi in care nu aveti prea mult timp la dispozitie.

Am gasit aceasta reteta in volumul 12 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Deserturi cu ciocolata”.

INGREDIENTE:
  • 6 oua
  • 200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 300 g migdale maruntite
  • 100 g ciocolata de calitate superioara taiata bucatele mici
  • 300 g zahar extrafin
  • 7 linguri cu cacao neagra (mi s-a parut putin cam mult insa... ”am mers inainte” cum s-ar spune - totusi nu am pus 7 linguri pline cu varf ci din contra)
  • zahar pudra pentru decor
MOD DE PREPARARE:
  • Se separa cu grija albusurile de galbenusuri.
  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii cremoase.
  • Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca ingredientele in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
  • Se adauga migdalele maruntite in prealabil si se amesteca in continuare compozitia.
  • Se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca in continuare compozitia.
  • Albusurile se mixeaza pana la obtinerea ”varfurilor moi” si se adauga apoi in compozitia pregatita anterior.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
  • Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava dreptunghiulara (aproximativ 25 x 35 cm).
  • Compozitia pregatita se aseaza in tava. Se niveleaza suprafata cu ajutorul unei spatule pentru bucatarie.
  • Prajitura se coace la 180 grade C, pe nivelul intermediar al cuptorului, timp de aproximativ 35 - 40 de minute.
  • Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava.
  • Se taie dupa preferinta. Se decoreaza cu zahar pudra si cacao.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu