Aceasta este una dintre cele mai simple prajituri. Aveti nevoie de numai 10-15 minute pentru preparare si nu ”cine stie ce” ingrediente. Este desertul perfect pentru o zi in care nu aveti prea mult timp la dispozitie.
Am gasit aceasta reteta in volumul 12 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Deserturi cu ciocolata”.
INGREDIENTE:
- 6 oua
- 200 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
- 300 g migdale maruntite
- 100 g ciocolata de calitate superioara taiata bucatele mici
- 300 g zahar extrafin
- 7 linguri cu cacao neagra (mi s-a parut putin cam mult insa... ”am mers inainte” cum s-ar spune - totusi nu am pus 7 linguri pline cu varf ci din contra)
- zahar pudra pentru decor
MOD DE PREPARARE:
- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri.
- Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana la obtinerea unei compozitii cremoase.
- Se adauga untul taiat bucatele si se amesteca ingredientele in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
- Se adauga migdalele maruntite in prealabil si se amesteca in continuare compozitia.
- Se adauga ciocolata taiata bucatele si se amesteca in continuare compozitia.
- Albusurile se mixeaza pana la obtinerea ”varfurilor moi” si se adauga apoi in compozitia pregatita anterior.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
- Se tapeteaza cu hartie pentru copt o tava dreptunghiulara (aproximativ 25 x 35 cm).
- Compozitia pregatita se aseaza in tava. Se niveleaza suprafata cu ajutorul unei spatule pentru bucatarie.
- Prajitura se coace la 180 grade C, pe nivelul intermediar al cuptorului, timp de aproximativ 35 - 40 de minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava.
- Se taie dupa preferinta. Se decoreaza cu zahar pudra si cacao.
VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu