Reteta acestor covrigei am gasit-o in cartea ”555 Retete culinare de la o generatie la alta” - Magda Ciubotaru, Mariana Ursu.
INGREDIENTE (pentru 62 covrigei):
- 360 g faina 000 proaspat cernuta si faina pentru infainat suprafata de lucru
- 250 g unt topit (eu am topit untul in cuptorul cu microunde)
- 3 oua
- 25 g drojdie proaspata
- 4 linguri cu lapte caldut
- 1 cub de zahar (eu am pus o lingurita rasa cu zahar)
- sare de mare fin macinata
MOD DE PREPARARE:
- Drojdia se dizolva in laptele caldut impreuna cu zaharul.
- Se separa albusurile de galbenusuri. Se presara putina sare la suprafata galbenusurilor si se pun la frigider.
- Albusurile se bat spuma cu telul (autoarele retetei nu precizeaza nici o alta informatie despre albusurile batute - eu am batut albusurile pana ”ceva vreme inainte de a obtine varfurile moi”).
- Se framanta aluatul din urmatoarele ingrediente: unt, albusuri, faina, sare (dupa preferinta), zaharul si drojdia dizolvate in prealabil in lapte (eu am framantat aluatul aproximativ 7 minute).
- Se lasa aluatul acoperit, la dospit, in loc cald, timp de 30 de minute.
- Se infaineaza suprafata de lucru. Se intinde cu sucitorul o foaie de aluat din care se decupeaza ulterior covrigeii cu ajutorul unei forme speciale.
- Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie pentru copt. Se aseaza covrigii in tava.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
- Se pensuleaza suprafata covrigilor cu galbenus de ou, folosind o pensula pentru patiserie. Se presara la suprafata seminte de susan sau sare grunjoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu