3 mai 2012

Briose cu branza

Cu ceva vreme in urma, am primit reteta acestor briose (sursa retetei: ”e-Cuisine”). Printre ingredientele retetei originale apare blue cheese. Trebuie sa recunosc ca eu nu sunt ”mare amatoare” de branzeturi nobile si nicidecum de blue cheese, asa incat am folosit in locul acesteia din urma Camembert Blanchette.

Briosele sunt minunate. in cuptor cresc frumos, uniform, devenind rotofele, pufoase si aurii... gata de sarbatoare :-)

INGREDIENTE:
  • 500 g faina 000 proaspat cernuta
  • 5 g praf de copt
  • 5 g concentrat de legume
  • 75 g Camembert Blanchette (reteta originala foloseste blue cheese)
  • 125 mg branza de capra
  • 1/2 ceapa mare (reteta originala recomanda ”o mana de arpagic”)
  • 1 lingurita plina cu coriandru maruntit
  • 1 lingurita plina cu busuioc maruntit
  • 2 oua
  • 260 ml lapte UHT
  • 65 ml ulei de masline extravirgin
MOD DE PREPARARE:
  • Branza Camembert Blanchette se taie cubulete.
  • Branza de capra se rade pe razatoare.
  • Intr-un bol cu diametrul mare se amesteca toate ingredientele solide: faina, praful de copt, concentratul de legume, ceapa (arpagicul), coriandrul, busuiocul, branza camembert, branza de capra (cu mentiunea ca se pastreaza putina branza de capra rasa si putina verdeata pentru a fi asezate la suprafata aluatului, in tava).
  • Intr-un alt bol se amesteca toate ingredientele lichide: ouale, laptele, uleiul, mixand ingredientele la viteza inferioara, pana cand compozitia devine omogena iar laptele se spumeaza usor. Amestecul obtinut se adauga amestecului de ingrediente solide. Amestecul rezultat se mixeaza folosind paletele spiralate, pana la obtinerea unei compozitii omogene.
  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
  • Se pun hartiutele pentru briose in tava speciala pentru briose.
  • Cu ajutorul a doua linguri se pune in fiecare forma cate o portie de aluat (astfel incat sa nu depaseasca mai mult de 3/4 din acestea).
  • La suprafata aluatului se pune branza de capra rasa si verdeturile maruntite (pastrate din cantitatile initiale).
  • Briosele se coc in cuptor, pe nivelul mediu al acestuia, la foc potrivit, pentru aproximativ 30 de minute (in acest timp ele ”cresc” devenind pufoase si aurii).
  • Cand briosele sunt coapte, se scoate tava din cuptor. Se lasa briosele sa se raceasca putin in forme.
  • Se servesc caldute, cu unt.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu