20 aprilie 2012

Mousse de frisca

Am gasit aceasta reteta intamplator intr-o revista autohtona (am redus doar cantitatea de iaurt recomandata). Pentru montarea desertului am folosit inele speciale pentru desert cu diametrul de 8 cm.

INGREDIENTE (pentru 2 portii):

Pentru blatul de biscuti:
  • 100 g biscuiti simpli
  • 25 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 1 lingurita cu miere
  • 2 lingurite cu apa
Pentru mousse:
  • 250 g frisca lichida indulcita
  • 125 g iaurt cremos aflat la temperatura camerei, scurs de zer (eu am folosit iaurt ”Cremosso”)
  • 2 pliculete cu zahar vanilat - Dr. Oetker
  • 7 g gelatina - Dr. Oetker (1 plic contine 10 g gelatina)
  • sos de zmeura
  • cateva fructe de padure caramelizate (pentru decor)
MOD DE PREPARARE:
  • Biscuitii se maruntesc in blender / robotul de bucatarie.
  • Se amesteca intr-un bol biscuitii macinati, untul, mierea dizolvata in 2 lingurite cu apa.
  • Gelatina (7 g) se amesteca intr-un vas cu 70 ml apa. Se lasa timp de 10 minute la temperatura camerei. Se pune vasul cu gelatina in bain-marie si se amesteca usor pana gelatina devine lichida.
  • Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana ce paletele mixerului lasa urme in compozitie.
  • Gelatina pregatita anterior se incorporeaza treptat in iaurt. Se adauga treptat frisca amestecata cu zaharul vanilat.
  • Se monteaza desertul cu ajutorul inelelor speciale pentru desert. Se preseaza in interiorul inelelor speciale un strat realizat din amestecul de biscuiti macinati, unt si miere (eu am folosit in acest scop o lingurita cu o coada mai lunga). Se adauga apoi treptat cate o lingurita din compozitia pregatita anterior (frisca si iaurt), netezind suprafata cu ajutorul linguritei, pana la umplerea formei. Se netezeste suprafata desertului.
  • Desertul pregatit se pune la rece (in forme) timp de 3 - 4 ore.
  • Se indeparteaza inelele si se decoreaza dupa preferinta cu sos de zmeura si fructe de padure caramelizate.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

2 comentarii:

  1. Abea astept s-o fac si eu(reteta asta)!
    Toate retetele tale sint minunate,frumos prezentate si f. elegante!!!
    Cit despre poze,no comment...:)
    Dani

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc Dani! Este un desert usor de pregatit iar tu esti deosebit de priceputa! Stiu ca tot ceea ce pregatesti este minunat.

    RăspundețiȘtergere