22 aprilie 2012

Rulada cu miez de nuca

Reteta aceasta am gasit-o in caietul bunicii. Ulterior am aflat ca aceasta prajitura este cunoscuta cu numele de ”Frapanta”. Este delicioasa, usor de pregatit si nu necesita coacere.

INGREDIENTE:

Pentru blat:
  • 250 g miez de nuca macinat
  • 250 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 ou mare
  • 1 lingura cu cacao proaspat cernuta
Pentru crema:
  • 4 galbenusuri fierte tari
  • 120 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit)
  • 120 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1 sticluta cu esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
  • Se amesteca intr-un bol miezul de nuca macinat, zaharul pudra, oul, cacaoa, oul (se mixeaza ingredientele folosind paletele spiralate) pana la obtinerea unui amestec consistent. Acesta din urma se inveleste in folie din plastic pentru bucatarie si se pastreaza la frigider timp de o ora. Acesta este ”viitorul blat” al prajiturii.
  • Untul se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile trecute si prealabil prin sita si esenta de vanilie. Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se intinde pe suprafata de lucru folie din plastic pentru bucatarie sau o coala de celofan. Pe suprafata acesteia se intinde cu sucitorul compozitia pregatita pentru blat, astfel incat sa dobandeasca forma dreptunghiulara si grosime de aproximativ 0,7 mm.
  • Crema pregatita anterior se intinde la suprafata blatului si se ruleaza cu grija.
  • Se pastreaza la frigider timp de 4 ore inainte de servire. 
  • Rulada se feliaza numai inainte de servire.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu