12 iulie 2012

Briose cu nuci banane si ciocolata

Reteta aceasta am gasit-o in cartea semnata de Lauren Floodgate ”500 retete - dulciuri cu ciocolata”. Am primit cartea cadou de la sotul meu zilele trecute.


INGREDIENTE (pentru 15 briose):
  • 55 g unt nesarat, la temperatura camerei, (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 175 g zahar extrafin
  • 1 ou
  • 2 banane dulci, foarte coapte, pasate
  • 280 g faina proaspat cernuta
  • 2 lingurite cu praf de copt - Dr.Oetker
  • 200 g miez de nuca maruntit
  • 85 g ciocolata menaj maruntita / fulgi de ciocolata (de calitate superioara)
  • 120 ml lapte batut
MOD DE PREPARARE:
  • Untul si zaharul se mixeaza (folosind paletele spiralate) intr-un bol, pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se adauga oul si se mixeaza compozitia pana la obtinerea unei compozitii omogene.
  • Se adauga bananele pasate in prealabil si se mixeaza compozitia in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Faina, praful de copt, miezul de nuca maruntit si bucatelele de ciocolata se amesteca intr-un bol separat. Ulterior acestea se adauga amestecului de unt, zahar, ou si banane, mixand compozitia timp de aproximativ 2 minute. La final se adauga laptele batut si se mixeaza amestecul in continuare. 
  • Se incalzeste cuptorul de 175 grade C.
  • Se aseaza cosuletele de hartie in tava pentru briose.
  • Compozitia obtinuta se aseaza cu ajutorul unei linguri in cosuletele de hartie (astfel incat sa nu depaseasca 3/4 din inaltimea acestora).
  • Briosele se coc aproximativ 20 de minute. In acest timp, ele cresc frumos, devin frumoase si aurii (inainte de a fi scoase din cuptor ele trebuie ”sa treaca” testul cu scobitoarea).
  • Briosele coapte se lasa sa se raceasca pe un gratar.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu