- 1 ananas mic
- 200 g mango
- 600 ml apa (100 ml apa pentru pregatirea fructului mango, 500 ml apa pentru sorbet)
- 350 g zahar (100 g zahar pentru pregatirea fructului mango, 250 g zahar pentru sorbet)
- 3-4 mere verzi de marime medie
- zeama a 1/2 lamaie de marime medie
MOD DE PREPARARE:
- Ananasul se curata de coaja si de miezul lemnos. Se pastreaza patru felii subtiri pentru decor. Pulpa ananasului se paseaza in blender si se patreaza la frigider.
- Mango se curata de coaja si se indeparteaza samburele. Se pastreaza patru felii pentru decor. Pulpa fructului se taie cubulete.
- Se pun intr-un vas 100 ml apa ai 100 g zahar. Amestecul de apa si zahar se fierbe la foc mic, amestecand continuu, pana la obtinerea unui sirop. Se ia vasul de pe foc, se adauga mango taiat cubulete si se amesteca cu ajutorul unei linguri din lemn. Se lasa amestecul sa se raceasca.
- Merele se spala, se scot cotoarele fara insa a se curata de coaja. Se pastreaza patru felii pentru decor. Merele se taie cubulete apoi se paseaza in blender alaturi de 500 ml apa, 250 g zahar si zeama de lamaie. Amestecul rezultat se pune in sorbetiere, respectand indicatiile fiecarui aparat in parte.
- Feliile de ananas, mango si mar pastrate pentru decor se pun intr-o tava tapetata cu hartie pentru copt, se presara cu zahar si se pun in cuptor pana se caramelizeaza putin.
- Ananasul pasat (foarte rece) se amesteca cu mango pregatit anterior.
- Se serveste in farfurii adanci, asezand in mijloc 1-2 linguri cu sorbet de mere.
- Se decoreaza dupa prefetinta cu fructele caramelizate.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu