31 martie 2012

Rulada cu spanac si ricotta

Ideea de a pregati o rulada din aluat (care are in compozitie cartofi) cu umplutura pregatita din spanac si branza ricotta, apartine dragelor mele prietene, Pupi & Lucia.

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 300 g cartofi fierti in apa cu sare si trecuti prin sita (cantarirea cartofilor se face dupa trecerea prin sita)
  • 300 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 350 g faina ”000” proaspat cernuta
  • sare de mare fin macinata
  • o lingurita cu sare grunjoasa / susan (dupa preferinte)
  • 1 ou
Pentru umplutura:
  • 300 g spanac preparat (eu am folosit spanac congelat iar pentru prepararea lui am adaugat 6 catei de usturoi de marime medie)
  • 250 g branza ricotta
MOD DE PREPARARE:
  • Cartofii si untul se mixeaza (folosind paletele spiralate) pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se adauga faina treptat (in patru etape), sare fin macinata si se mixeaza amestecul in continuare pana la obtinerea unui aluat consistent, potrivit pentru a fi intins si apoi rulat. Aluatul obtinut se aseaza pe suprafata de lucru pe care anterior s-a fixat o coala hartie pentru copt.
  • Se intinde aluatul cu sucitorul infainat in prealabil, pe hartia de copt, astfel incat sa dobandeasca ulterior forma dreptunghiulara iar grosimea acestuia sa ajunga la aproximativ 0,8 mm.
  • Se intinde la suprafata aluatului un strat de spanac si apoi un strat de ricotta. 
  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
  • Se ruleaza aluatul cu ajutorul hartiei pentru copt si se aseaza in tava.
  • Se bate oul intr-un bol. Se pensuleaza suprafata ruladei cu ou batut. Se presara la suprafata sare grunjoasa sau seminte de susan (dupa preferinte).
  • Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana dobandeste o culoare frumoasa, aurie (timp de aproximativ 30 - 35 de minute).
  • Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa rulada sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu