Ideea de a pregati o rulada din aluat (care are in compozitie cartofi) cu umplutura pregatita din spanac si branza ricotta, apartine dragelor mele prietene, Pupi & Lucia.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 300 g cartofi fierti in apa cu sare si trecuti prin sita (cantarirea cartofilor se face dupa trecerea prin sita)
- 300 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
- 350 g faina ”000” proaspat cernuta
- sare de mare fin macinata
- o lingurita cu sare grunjoasa / susan (dupa preferinte)
- 1 ou
Pentru umplutura:
- 300 g spanac preparat (eu am folosit spanac congelat iar pentru prepararea lui am adaugat 6 catei de usturoi de marime medie)
- 250 g branza ricotta
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii si untul se mixeaza (folosind paletele spiralate) pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se adauga faina treptat (in patru etape), sare fin macinata si se mixeaza amestecul in continuare pana la obtinerea unui aluat consistent, potrivit pentru a fi intins si apoi rulat. Aluatul obtinut se aseaza pe suprafata de lucru pe care anterior s-a fixat o coala hartie pentru copt.
- Se intinde aluatul cu sucitorul infainat in prealabil, pe hartia de copt, astfel incat sa dobandeasca ulterior forma dreptunghiulara iar grosimea acestuia sa ajunga la aproximativ 0,8 mm.
- Se intinde la suprafata aluatului un strat de spanac si apoi un strat de ricotta.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
- Se ruleaza aluatul cu ajutorul hartiei pentru copt si se aseaza in tava.
- Se bate oul intr-un bol. Se pensuleaza suprafata ruladei cu ou batut. Se presara la suprafata sare grunjoasa sau seminte de susan (dupa preferinte).
- Rulada se coace la foc moderat, pe nivelul intermediar al cuptorului, pana dobandeste o culoare frumoasa, aurie (timp de aproximativ 30 - 35 de minute).
- Cand rulada este coapta, se scoate tava din cuptor si se lasa rulada sa se raceasca la temperatura camerei.
- Se serveste cu sos (ales dupa preferinta), adaugat inainte de servire.
VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu