31 octombrie 2013

Chipsuri din cartofi dulci

INGREDIENTE:
  • 2 - 3 cartofi dulci de marime medie
  • pulverizator cu ulei (este necesara aproximativ 1/2 - 3/4 lingura cu ulei de masline)
  • zahar pudra proaspat cernut
  • 1/4 lingurita cu scortisoara pulbere
MOD DE PREPARARE:
  • Se incalzeste cuptorul la 220 C.
  • Se spala cartofii dulci foarte bine si se sterg cu un prosop absorbant pentru bucatarie (in functie de preferinte, cartofii se decojesc sau nu).
  • Se feliaza cartofii cat mai subtire (folosind un feliator electric, mandolina sau chiar un cutit mare de bucatarie foarte bine ascutit - grosimea unei felii trebuie sa fie max 2-3 mm) si de preferinta in mod egal (in acest mod coacerea lor se va face in acelasi timp).
  • Se aseaza feliile de cartofi dulci pe servetele absorbante de bucatarie, unele langa altele. Se indeparteaza excesul lichidian (se aseaza feliile de cartofi intre doua servetele absorbante).
  • Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata hartiei.
  • Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele.
  • Se pulverizeaza putin ulei la suprafata (daca nu doriti sa folositi pulverizatorul sau considerati ca este necesar sa faceti ”mici retusuri”, se poate folosi o pensula de patiserie insa pensularea suprafetei cartofilor va cere ceva mai mult timp).
  • Se aseaza tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia. Se coc cartofii la 220 C pana devin usor crocanti. Este important sa verificati periodic consistenta acestora.
  • Feliutele de cartofi coapte se aseaza pe servetele absorbante de bucatarie.
  • Se pudreaza inainate de servire cu zahar pudra si scortisoara pulbere (dupa preferinte).

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

2 comentarii:

  1. Trebuie sa fie tare bune aceste chipsuri...;)

    Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La noi... dispar repede :-) Ne plac... Hai ca trimit repede o cutiuta pentru voi. Te pup.

      Ștergere