- 2 - 3 cartofi dulci de marime medie
- pulverizator cu ulei (este necesara aproximativ 1/2 - 3/4 lingura cu ulei de masline)
- zahar pudra proaspat cernut
- 1/4 lingurita cu scortisoara pulbere
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 220 C.
- Se spala cartofii dulci foarte bine si se sterg cu un prosop absorbant pentru bucatarie (in functie de preferinte, cartofii se decojesc sau nu).
- Se feliaza cartofii cat mai subtire (folosind un feliator electric, mandolina sau chiar un cutit mare de bucatarie foarte bine ascutit - grosimea unei felii trebuie sa fie max 2-3 mm) si de preferinta in mod egal (in acest mod coacerea lor se va face in acelasi timp).
- Se aseaza feliile de cartofi dulci pe servetele absorbante de bucatarie, unele langa altele. Se indeparteaza excesul lichidian (se aseaza feliile de cartofi intre doua servetele absorbante).
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt. Se pulverizeaza putin ulei pe suprafata hartiei.
- Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele.
- Se pulverizeaza putin ulei la suprafata (daca nu doriti sa folositi pulverizatorul sau considerati ca este necesar sa faceti ”mici retusuri”, se poate folosi o pensula de patiserie insa pensularea suprafetei cartofilor va cere ceva mai mult timp).
- Se aseaza tava in cuptor pe nivelul intermediar al acestuia. Se coc cartofii la 220 C pana devin usor crocanti. Este important sa verificati periodic consistenta acestora.
- Feliutele de cartofi coapte se aseaza pe servetele absorbante de bucatarie.
- Se pudreaza inainate de servire cu zahar pudra si scortisoara pulbere (dupa preferinte).
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Trebuie sa fie tare bune aceste chipsuri...;)
RăspundețiȘtergereDani
La noi... dispar repede :-) Ne plac... Hai ca trimit repede o cutiuta pentru voi. Te pup.
Ștergere