15 mai 2013

Pachetel cu branza brie

Reteta apartine lui Paul Hollywood si este publicata in cartea acestuia ”100 Great Breads”.

INGREDIENTE:
  • 312 g faina alba de grau proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • 30 g zahar extrafin
  • 15 g drojdie proaspata sau 4,2 g drojdie uscata
  • 6 g sare de mare fin macinata
  • 80 ml lapte caldut
  • 4 oua (trei oua sunt folosite in compozitia aluatului iar un ou este folosit pentru pensularea suprafetei sale)
  • 170 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 200 g branza brie taiata bucatele
MOD DE PREPARARE:
  • Se mixeaza foarte bine in robotul de bucatarie faina, zaharul, drojdia (eu am folosit drojdie uscata), sarea, laptele si ouale (sarea se aseaza la distanta de drojdie deoarece o inactiveaza).
  • Se adauga untul taiat bucatele si se mixeaza compozitia in continuare timp de 2-3 minute. Se obtine un aluat moale, foarte lipicios. Aluatul obtinut se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic si se lasa la frigider peste noapte (dupa cateva ore aluatul meu crescuse atat de mult incat am fost nevoita sa il mult intr-un bol mai mare).
  • Se aseaza aluatul pe suprafata de lucru usor infainata si se modeleaza sub forma unei sfere (intre timp aluatul si-a modificat consistenta - a devenit usor de modelat).
  • Se intinde aluatul cu sucitorul astfel incat grosimea acestuia sa fie de aproximativ 5 - 6 mm.
  • Bucatelele de branza brie se aseaza in partea centrala a aluatului astfel incat sa formeze un dreptunghi sau un patrat.
  • Se impatura aluatul astfel incat sa inveleasca bucatile de branza brie, asemenea unui pachetel (initial partea superioara apoi partea inferioara iar la final cele doua parti laterale). Pachetelul trebuie sa fie bine realizat, cu partile de aluat suprapuse unele peste altele incat branza sa nu curga in perioada coacerii.
  • Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt.
  • Se incalzeste cuptorul la 200 C.
  • Se pensuleaza suprafata cu un ou batut apoi se pastreaza la frigider timp de o ora.
  • Se pensuleaza din nou cu ou batut suprafata aluatului.
  • Se taie suprafata aluatului (insa nu foarte adanc - daca taiati aluatul prea mult, exista riscul ca el sa se fisureze in timpul coacerii si sa curga branza in tava).
  • Se coace 15 - 20 de minute in cuptorul preincalzit sau pana dobandeste o culoare frumoasa aurie.
  • Se serveste calda.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu