4 martie 2013

Chec rustic

INGREDIENTE:
  • 180 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • 300 g mazare (eu am folosit mazare congelata)
  • 3 oua mari
  • 1 plic cu praf de copt
  • 100 g branza telemea rasa marunt pe razatoare
  • 100 ml ulei de masline
  • 100 ml lapte
  • busuioc maruntit
  • frunze de patrunjel maruntit
  • sare de mare fin macinata
  • amestec de piper alb, verde si negru proaspat macinat
MOD DE PREPARARE:
  • Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta si praful de copt.
  • Se mixeaza ouale intr-un bol de mixare timp de aproximativ 10 - 15 minute la viteza mare (in aceasta perioada de timp volumul creste mult).
  • Se adauga uleiul treptat, mixand compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se adauga laptele treptat si se mixeaza compozitia in continuare, pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se adauga sare, amestec de piper alb, verde, negru, dupa preferinte.
  • Se adauga treptat compozitiei pregatite, amestecul de faina si praf de copt pregatit anterior.
  • Se incorporeaza in amestec branza telemea rasa marunt pe razatoare, mazarea, busuiocul si frunzele de patrunjel maruntite.
  • Se incalzeste cuptorul la 190 grade C.
  • Se ung cu ulei si se tapeteaza cu faina peretii unei tavi pentru chec.
  • Compozitia se pune in tava pregatita anterior.
  • Se coace timp de 45 - 50 de minute.
  • Dupa coacere se lasa sa se raceasca putin in tava. Se scoate apoi din tava si se lasa sa se raceasca complet. 
  • Se feliaza inainte de servire.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

2 comentarii:

  1. Dani draga mea, iti multumesc pentru apreciere! Te pup si te imbratisez cu drag!

    RăspundețiȘtergere