28 februarie 2013

Briose aperitiv

Delicioase si usor de pregatit :-)

INGREDIENTE:
  • 220 g faina alba 000 proaspat cernuta
  • 115 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 15 g zahar pudra proaspat cernut
  • 2 oua
  • 1 plic cu praf de copt
  • 5 - 7 linguri cu iaurt (in functie de consistenta aluatului)
  • 50 g cascaval
  • 50 g branza telemea de oaie
  • 100 g sunca de curcan / sunca de pui
  • 1 ardei capia mare
  • sare de mare fin macinata
MOD DE PREPARARE:
  • Se aseaza hartiutele pentru briose in tava speciala.
  • Se incalzeste cuptorul la 185 grade C.
  • Branza telemea, cascavalul, sunca si ardeiul capia se taie cubulete. Aceste ingrediente se amesteca intr-un bol.
  • Intr-un bol cu diametru mare mare se amesteca faina, zaharul pudra si praful de copt.
  • Se adauga untul, ouale, sarea si iaurtul amestecand pana se formeaza un aluat omogen (se poate folosi mixerul - paletele spiralate).
  • Se adauga in compozitie branza, cascavalul, sunca si ardeiul taiate anterior.
  • Amestecul pregatit se pune in tava (astfel incat sa nu depaseasta 3/4 din inaltimea hartiutelor pentru briose).
  • Briosele se coc timp de aproximativ 15 minute in cuptorul preincalzit.

Va doresc o primavara frumoasa alaturi de cei dragi!

2 comentarii:

  1. Astea trebuie sa le fac ASAP!!! ;)
    MINUNATE,ca intotdeauna!

    Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc. Te astept sa imi spui daca ti-au placut! Te pup.

      Ștergere