22 decembrie 2013

Biscuiti (fara oua)

Am gasit in mod intamplator  pe internet aceasta reteta si m-a atras textura acestor biscuiti. M-am gandit ca se potrivesc de minune alaturi de o cescuta cu ceai sau cafea (nu numai la micul dejun ci in orice moment al zilei). Se pregatesc repede si nu contin oua in compozitie. Au devenit biscuitii nostri preferati.

INGREDIENTE:
  • 100 g faina alba proaspat cernuta
  • 30 g amidon
  • 100 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei, taiat bucatele
  • 60 g zahar pudra proaspat cernut
  • 1-2 lingurite cu lapte la temperatura camerei (laptele se adauga in functie de consistenta compozitiei obtinute insa doar daca este necesar)
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
MOD DE PREPARARE:
  • Se incalzeste cuptorul la 175 grade C (este foarte importanta pastrarea corespunzatoare a temperaturii mentionate deoarece biscuitii de aplatizeaza prea mult in perioada coacerii daca temperatura cuptorului este mai mare decat cea indicata).
  • Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
  • Se amesteca intr-un bol faina alba si faina de porumb.
  • Se mixeaza untul si zaharul pudra pana la obtinerea unui amestec omogen, cremos.
  • Se incorporeaza treptat (cu ajutorul mixerului) amestecul de faina alba si faina de porumb in amestecul de unt si zahar pudra mixat anterior.
  • Se adauga esenta de vanilie si se mixeaza compozitia in continuare.
  • Se pot adauga optional 1-2 lingurite cu lapte insa numai daca este necesar (in functie de consistenta amestecului obtinut).
  • Pentru ca aluatul sa isi pastreze mai bine forma data de pos in perioada coptului, se pastreaza la frigider aproximativ 15 minute inainte de a fi asezat in tava. Acest timp de lucru este insa optional (eu nu am pastrat aluatul la rece).
  • Se modeleaza cu posul diferite forme pe hartia de copt asezand biscuitii la distanta unii de altii.
  • Biscuitii se coc aproximativ 12-15 minute in cuptorul incalzit in prealabil sau pana devin aurii pe margini.
  • Se lasa biscuitii sa se raceasca putin in tava (pana se intaresc putin) apoi pot fi transferati pe un gratar pana la racirea completa.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu