26 noiembrie 2012

Ruote cu sos de smantana

Cu ceva vreme in urma am primit de la mama toate revistele cu retete culinare pe care ea le-a pastrat de-a lungul anilor. Am gasit intr-una dintre ele reteta acestui sos (simplu insa delicios).

INGREDIENTE (pentru 2 portii):
  • 250 g paste (eu am folosit ruote tricolore)
  • 60 g unt
  • 250 g smantana
  • 75 g sunca de curcan
  • 1 ceapa mica
  • 70 g parmezan ras sau grana padano
  • sare de mare fin macinata
  • amestec de piper alb, verde, negru si boia
MOD DE PREPARARE:
  • Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
  • Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
  • Sunca se taie cubulete.
  • Se incinge untul intr-o tigaie.
  • Se adauga ceapa pregatita anterior.
  • Cand ceapa s-a calit usor se adauga sunca taiata cubulete si se lasa putin sa se rumeneasca.
  • Se stinge focul si se adauga la final smantana.
  • Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte.
  • Se adauga sosul pregatit peste pastele fierbinti (pastele si sosul trebuie pregatite in acelasi timp pentru a putea fi servite imediat). Se amesteca usor pastele si sosul.
  • Se adauga la suprafata grana padano / parmezan ras pe razatoare.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu