Cu ceva vreme in urma, am primit de la mama toate revistele cu retete culinare pe care ea le-a pastrat de-a lungul anilor. Am gasit intr-una dintre ele reteta acestui sos (simplu insa delicios).
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
- 250 g paste (eu am folosit ruote tricolore)
- 60 g unt
- 250 g smantana
- 75 g sunca de curcan
- 1 ceapa mica
- 70 g parmezan ras sau grana padano
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia
MOD DE PREPARARE:
- Pastele se fierb in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Ceapa se curata, se spala si se taie cubulete.
- Sunca se taie cubulete.
- Se incinge untul intr-o tigaie.
- Se adauga ceapa pregatita anterior.
- Cand ceapa s-a calit usor se adauga sunca taiata cubulete si se lasa putin sa se rumeneasca.
- Se stinge focul si se adauga la final smantana.
- Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte.
- Se adauga sosul pregatit peste pastele fierbinti (pastele si sosul trebuie pregatite in acelasi timp pentru a putea fi servite imediat). Se amesteca usor pastele si sosul.
- Se adauga la suprafata grana padano / parmezan ras pe razatoare.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu