16 august 2012

Pachetele cu branza si marar

M-am inspirat din produsul unei patiserii (cumpar adesea de acolo pachetele cu branza si marar). Sunt usor de pregatit (daca folositi aluat gata preparat) si sunt delicioase. 

INGREDIENTE (pentru 9 bucati):
  • 18 bucati aluat foietaj, taiate dupa forma unui patrat cu latura de aproximativ 12 cm
  • 8 linguri cu branza telemea de oaie rasa marunt pe razatoare
  • 2 lingurite cu frunze de marar maruntite
  • 1 ou
MOD DE PREPARARE:
  • Se pregatesc bucatile de aluat (daca este necesar taiati aluatul dupa dimensiunea dorita).
  • Cantitatea totala de branza pregatita se imparte in noua parti. Pe fiecare bucata de aluat se aseaza in partea centrala a acestuia branza rasa marunt pe razatoare si se presara apoi frunze de marar maruntit.
  • Peste fiecare bucata de aluat se aseaza o alta bucata de aluat de aceeasi dimensiune.
  • Se bate oul cu o furculita intr-un bol mic. Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou, folosind o pensula pentru patiserie.
  • Se preseaza laturile celor doua patrate de aluat de jur imprejur cu ajutorul unei furculite.
  • Se pensuleaza din nou suprafata aluatului cu ou batut.
  • Se presara la suprafata branza rasa si /sau marar maruntit.
  • Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
  • Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
  • Se coc in cuptorul incalzit timp de aproximativ 20 de minute.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu