M-am inspirat din produsul unei patiserii (cumpar adesea de acolo pachetele cu branza si marar). Sunt usor de pregatit (daca folositi aluat gata preparat) si sunt delicioase.
INGREDIENTE (pentru 9 bucati):
- 18 bucati aluat foietaj, taiate dupa forma unui patrat cu latura de aproximativ 12 cm
- 8 linguri cu branza telemea de oaie rasa marunt pe razatoare
- 2 lingurite cu frunze de marar maruntite
- 1 ou
MOD DE PREPARARE:
- Se pregatesc bucatile de aluat (daca este necesar taiati aluatul dupa dimensiunea dorita).
- Cantitatea totala de branza pregatita se imparte in noua parti. Pe fiecare bucata de aluat se aseaza in partea centrala a acestuia branza rasa marunt pe razatoare si se presara apoi frunze de marar maruntit.
- Se bate oul cu o furculita intr-un bol mic. Se pensuleaza suprafata aluatului cu ou, folosind o pensula pentru patiserie.
- Se preseaza laturile celor doua patrate de aluat de jur imprejur cu ajutorul unei furculite.
- Se pensuleaza din nou suprafata aluatului cu ou batut.
- Se presara la suprafata branza rasa si /sau marar maruntit.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se incalzeste cuptorul la 200 grade C.
- Se coc in cuptorul incalzit timp de aproximativ 20 de minute.
VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu