15 iunie 2012

Mere in aluat

Am gasit aceasta reteta in volumul 20 al colectiei ”Delicii in bucatarie - Retete traditioale din bucatariile Europei” (reteta apartine bucatariei germane).

Pe cat de simplu pe atat de placut acest desert...

INGREDIENTE:
  • 3 mere mari
  • 160 g faina 000 proaspat cernuta
  • 4 oua
  • 100 ml lapte
  • 80 ml bere (eu am folosit bere ce contine o cantitate mica de suc de lamaie)
  • 50 g unt
  • 100 g zahar extrafin
  • 1/2 lingurita cu praf de scortisoara
  • sare de mare fin macinata
  • ulei din floarea soarelui pentru prajit
MOD DE PREPARARE:
  • Se amesteca intr-un bol faina, doua linguri cu zahar (din cantitatea totala de zahar pregatita) si un praf de sare.
  • Se bat cu telul ouale impreuna cu laptele, intr-un alt bol.
  • Se incorporeaza treptat cate o lingura din amestecul de faina, zahar si sare pregatit anterior.
  • Se incorporeaza berea in amestecul pregatit.
  • Se curata merele de coaja si de cotor. Se taie fiecare mar in doua jumatati. Fiecare jumatate de mar se feliaza la randul ei (grosimea feliilor obtinute trebuie sa fie de aproximativ 1cm).
  • Feliile de mar se calesc intr-o tigaie neaderenta in unt topit si o lingura cu zahar pana se caramelizeaza.
  • Feliile de mar caramelizate se scot din tigaie si se aseaza intr-o sita sau pe servetele absorbante pentru bucatarie pentru indepartatrea excesului de unt.
  • Feliile de mar caramelizate se trec prin aluatul pregatit anterior (daca este necesar, se poate adauga suplimentar faina aluatului - el trebuie sa aiba consistenta unui aluat de clatite mai ”gros”).
  • Se prajesc in baie de ulei incins pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie. Se scot din tigaie si se aseaza putin pe prosoape de bucatarie absorbante pentru indepartarea excesului de ulei.
  • Se amesteca intr-un bol doua linguri cu zahar si scortisoara pregatita. Se tapeteaza cu acest amestec, feliile de mar proaspat prajite.
  • Merele in aluat se servesc calde.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

2 comentarii:

  1. Felicitari pentru noua casuta,caci despre preparate ca deobicei, ce sa mai spun...minunate.
    Te pupicesc

    RăspundețiȘtergere
  2. Iti multumesc Yafa draga, vizita ta ma onoreaza!

    RăspundețiȘtergere