Numele retetei aminteste de cel al unui restaurant din Stockholm, unde au fost serviti pentru prima data.
Cartofii cei mai potriviti pentru aceasta reteta sunt cei de marime medie (mai putin cei mici sau cei foarte mari).
Cartofii cei mai potriviti pentru aceasta reteta sunt cei de marime medie (mai putin cei mici sau cei foarte mari).
INGREDIENTE:
- 4 cartofi de marime medie
- 40 g unt
- 1 lingura cu ulei de masline extravirgin
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia
MOD DE PREPARARE:
- Se incalzeste cuptorul la 220 grade C.
- Cartofii se spala foarte bine (fara a fi curatati de coaja) si se sterg apoi cu servetele absorbante.
- Se taie fiecare catof in parte in felii foarte subtiri, pe aproximativ 3/4 din suprafata (astfel incat partea care urmeaza sa fie asezata in tava sa ramana intreaga).
- Se topeste untul in cuptorul cu microunde. Untul topit se amesteca intr-un vas cu uleiul.
- Se pensuleaza cu acest amestec suprafata fiecarui cartof si portiunile dintre feliile acestora (taiate anterior). Este utila pentru acest timp de lucru o pensula pentru patiserie cu fire foarte subtiri.
- Se condimenteaza cartofii astfel pregatiti cu sare si amestec de piper alb, verde, negru si boia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu