INGREDIENTE:
- 600 g carne de curcan (piept de curcan dezosat)
- 1 ceapa de marime medie
- 4 catei de usturoi
- 1 ou
- 100 g paine (mai veche de o zi)
- 2 linguri cu pesmet
- sare de mare fin macinata
- amestec de piper alb, verde, negru si boia
- 2 lingurite cu frunze de patrunjel maruntite
- 1 lingurita rasa cu amestec de condimente pentru carne de pui / curcan (amestecul contine boia, curry, curcuma, chimen, coriandru, schinduf, usturoi, fenicul, chilli, patrunjel, usturoi, ceapa, piper, patrunjel, ghimbir)
- 3 oua fierte tari
- 25 g unt pentru pregatirea tavii
MOD DE PREPARARE:
- Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat.
- Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp).
- Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat.
- Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul cupa preferinta.
- Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm.
- Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil.
- Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte.
- Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata.
- Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit.
- Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic.
- Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou.
- Se feliaza chifteaua inainte de servire.
VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu