10 iunie 2012

Chiftea din carne de curcan

INGREDIENTE:
  • 600 g carne de curcan (piept de curcan dezosat)
  • 1 ceapa de marime medie
  • 4 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 100 g paine (mai veche de o zi)
  • 2 linguri cu pesmet
  • sare de mare fin macinata
  • amestec de piper alb, verde, negru si boia
  • 2 lingurite cu frunze de patrunjel maruntite
  • 1 lingurita rasa cu amestec de condimente pentru carne de pui / curcan (amestecul contine boia, curry, curcuma, chimen, coriandru, schinduf, usturoi, fenicul, chilli, patrunjel, usturoi, ceapa, piper, patrunjel, ghimbir)
  • 3 oua fierte tari
  • 25 g unt pentru pregatirea tavii
MOD DE PREPARARE:
  • Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat.
  • Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp).
  • Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat.
  • Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul cupa preferinta.
  • Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm.
  • Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil.
  • Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte.
  • Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata. 
  • Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit.
  • Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic.
  • Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou. 
  • Se feliaza chifteaua inainte de servire.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu