16 ianuarie 2012

Saratele din cartofi

INGREDIENTE:
  • 150 g cartofi fierti si trecuti prin sita (cartofii se cantaresc dupa fierbere)
  • 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 170 g faina 000 proaspat cernuta si faina pentru infainarea suprafetei de lucru
  • sare de mare fin macinata
  • 1 ou batut
  • 1 lingurita cu susan sau mac sau sare grunjoasa
MOD DE PREPARARE:
  • Cartofii fierti si trecuti prin sita se mixeaza cu untul pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
  • Se adaufa faina (in doua etape) si sarea. Se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui aluat potrivit din punct de vedere al consistentei.
  • Aluatul obtinut se intinde cu ajutorul unui sucitor pe suprafata de lucru usor infainata pana grosimea acestuia ajunge la 0,5 cm.
  • Se taie fasii de aluat cu dimensiunea 1 - 1,5 cm x 12 cm.
  • Se incalzeste cuptorul.
  • Bucatelele se aluat se aseaza in tava pregatita.
  • Se pensuleaza cu ou suprafata aluatului si se presara la suprafata susan / mac / sare grunjoasa / etc dupa preferinte.
  • Se coc la foc moderat timp de 12 - 15 minute, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
  • Saratelele coapte se lasa sa se raceasca in tava.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu