21 ianuarie 2012

Pui in crusta de orez si lamaie

INGREDIENTE:

Pentru prepararea puiului:
  • doi piepti de pui de marime medie
  • 60 g orez basmati
  • 120 ml apa
  • 1 ou
  • 3 linguri cu faina proaspat cernuta
  • ulei din floarea soarelui pentru prajit
  • sare de mare fin macinata
Pentru prepararea sosului:
  • 2 lamai de marime medie
  • 1 lingurita cu amidon
  • 1 lingurita cu zahar
  • 2 linguri cu ulei de susan sau ulei din floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:

Pentru carne:
  • Se fierbe orezul in 300 ml apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj (lichidul nu trebuie sa scada complet).
  • Coaja lamailor se spala si se rade marunt pe razatoare.
  • Orezul fiert se paseaza in blender pana se obtine o crema densa si compacta ce se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Se incorporeaza oul si apoi coaja de lamaie, obtinandu-se astfel un amestec cremos.
  • Pieptii de pui se taie fiecare in doua jumatati, apoi transversal, astfel incat sa se obtina bucatele de carne de 1,5 cm grosime.
  • Bucatelele de carne se trec prin faina apoi prin pasta de orez pregatita anterior.
  • Se prajesc in baie de ulei incins pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
  • Bucatelele de carne pregatite termic se aseaza pe un prosop absorbant de bucatarie pentru indepartarea excesului de ulei. Daca este necesar se adauga sare la suprafata.
Pentru sos:
  • Se storc lamaile iar sucul obtinut se strecoara.
  • Se pune intr-o craticioara zeama de lamaie, zaharul si putina apa.
  • Amestecul se fierbe la foc mic pana lichidul incepe sa scada.
  • Se adauga amidonul si se fierbe compozitia in continuare amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
  • Se adauga uleiul si se bate bine cu telul pana se obtine o emulsie.
  • Bucatelele de carne se glaseaza cu sosul obtinut.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu