INGREDIENTE (pentru 8 - 10 bucăți):
- 2 dovlecei zucchini de mărime medie
- 1/2 lingură cu frunze de pătrunjel mărunțite
- 2 - 3 fire de ceapă verde (după preferință)
- 2 ouă
- 60 g faină albă de grâu 000 proaspăt cernută
- 1/2 linguriță cu sare de mare fin macinată
- piper negru proaspăt măcinat (după preferință)
- 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
- Dovleceii zucchini se spală, se rad pe răzătoare (pe suprafața cu orificii mari) și se pun într-un bol. Se adaugă sarea, se amestecă bine cu o lingură din lemn și se lasă timp de 10 minute.
- Ceapa verde se spală și se taie rondele.
- Ouăle se bat cu telul într-un bol.
- Se storc dovleceii foarte bine, pentru a îndepărta excesul de lichid (pentru acest timp de lucru se poate folosi o bucată mare de tifon).
- Se adaugă ceapa verde și ouăle pregătite anterior. Se condimentează amestecul cu sare și piper după preferințe. Se amestecă întreaga compoziție.
- Se adaugă făina (în două etape) și se amestecă, astfel încât compoziția obținută să fie omogenă.
- Se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă. Se pune în tigaie, o lingură plină din compoziția pregătită și se întinde cu dosul lingurii sau cu o spatulă (astfel încât compoziția să se aplatizeze și să dobândească formă rotundă). Se coc pe ambele părți, până se rumenesc (timpul de coacere este de aproximativ 3-5 minute pentru fiecare).
- După prăjire, se pun între șervețele absorbante din hârtie pentru bucătărie (îndepărtand astfel excesul de ulei).
Vă doresc zile frumoase, alături de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu