INGREDIENTE (pentru 8 - 10 bucati):
- 2 dovlecei zucchini de marime medie
- 1/2 lingura cu frunze de patrunjel maruntite
- 2 - 3 fire de ceapa verde (dupa preferinta)
- 2 oua
- 60 g faina alba de grau 000 proaspat cernuta
- 1/2 lingurita cu sare fin macinata
- piper negru proaspat macinat (dupa preferinta)
- 2 linguri cu ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
- Dovleceii zucchini se spala, se rad pe razatoare (pe portiunea cu gauri mari) si se pun intr-un bol. Se adauga sarea, se amesteca bine cu o lingura din lemn si se lasa timp de 10 minute.
- Ceapa verde se spala si se taie rondele.
- Ouale se bat cu telul intr-un bol.
- Se storc dovleceii foarte bine pentru a indeparta excesul de lichid (se poate folosi pentru acest timp de lucru o bucata mare de tifon).
- Se adauga ceapa verde si ouale pregatite anterior. Se condimenteaza amestecul cu sare si piper dupa preferinte si se amesteca intreaga compozitie.
- Se adauga faina (in doua etape) si se amesteca astfel incat sa nu se formeze cocoloase.
- Se incinge uleiul intr-o tigaie antiaderenta. Se pune o lingura plina din compozitia pregatita in tigaie si se intinde cu dosul lingurii sau cu o spatula (astfel incat compozitia sa se aplatizeze si sa dobandeasca o forma rotunda). Se coc pe ambele parti pana se rumenesc (aproximativ 3-5 minute fiecare).
- Dupa prajire se aseaza intre servetele absorbante din hartie pentru bucatarie (indepartand astfel excesul de ulei).
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu