26 octombrie 2013

Pancakes cu cartofi dulci si sirop de artar

Pentru reteta aceasta ii multumesc lui Jennifer - ”Peanut butter & Peppers”.

INGREDIENTE (pentru 14 bucati):
  • 180 g piure de cartofi dulci pregatit acasa 
  • 125 ml lapte de cocos neindulcit
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita cu esenta de vanilie
  • 130 g faina alba de grau proaspat cernuta
  • 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
  • 1/2 lingurita cu scortisoara macinata
  • un praf de nucsoara
  • 1 lingurita cu zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu nuci pecan maruntite
  • 1/2 lingura cu ulei de floarea soarelui
  • 1/2 cana sirop de artar
  • 1 lingurita cu bourbon
MOD DE PREPARARE:
  • Se amesteca intr-un bol toate ingredientele solide: faina proaspat cernuta, bicarbonatul de sodiu, scortisoara, nucsoara, zaharul si sarea.
  • Se mixeaza intr-un bol piureul de carofi dulci, laptele de cocos, albusurile si esenta de vanilie pana compozitia devine omogena.
  • Cand compozitia este omogena se adauga treptat amestecul format din ingredientele solide. Se mixeaza pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se adauga nucile pecan maruntite si se mixeaza amestecul cateva secunde la viteza mica.
  • Se incalzeste foarte bine o tigaie antiaderenta in care s-au adaugat in prealabil 1-2 picaturi cu ulei (eu sterg suprafata tigaii cu un servetel absorbant din hartie pentru ca uleiul sa ajunga pe intreaga suprafata). Se coc clatitele pe ambele parti la foc moderat.
  • Se incalzeste putin siropul de artar la foc mic. Se adauga bourbonul si se amesteca. Siropul format se adauga la suprafata clatitelor inainte de servire.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

2 comentarii:

  1. Arata nemaipomenit! Un adevarat rasfat culinar aceste pancakes! :-P
    O duminica placuta...te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc mult Nico! Combinatia lapte de cocos & cartofi dulci este noua si pentru mine insa s-a dovedit a fi foarte gustoasa! Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!

      Ștergere