30 octombrie 2013

Chec cu mac

Checul acesta a deveni in scurt timp unul dintre preferatele noastre. Nu contine praf de copt iar esenta de vanilie o puteti prepara cu usurinta acasa. Pentru pregatirea acestei retete aveti nevoie de o tava pentru chec cu dimensiunile 23 cm x 13 cm x 8 cm. 

Sursa reteta: ”Entenmanns - Big book of baking”.

INGREDIENTE:
  • 200 g faina alba proaspat cernuta
  • 2,8 g sare de mare fin macinata
  • 225 g unt de calitate superioara, la temperatura camerei (moale insa nu topit), taiat bucatele si 1/2 lingurita cu unt pentru untarea tavii
  • 250 g zahar extrafin
  • 3/4 lingurita cu esenta de vanilie (esenta de vanilie se poate pregati acasa)
  • 4 oua mari
  • 1/2 lingura cu mac
MOD DE PREPARARE:
  • Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
  • Se unteaza tava pregatita si se tapeteaza cu hartie pentru copt.
  • Se amesteca intr-un bol faina proaspat cernuta si sarea.
  • Se mixeaza intr-un bol separat untul si zaharul, la viteza mare, pana amestecul devine spumos.
  • Se adauga amestecului de unt si zahar, esenta de vanilie. Se mixeaza ingredientele in continuare pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se mixeaza ouale intr-un bol separat timp de aproximativ 7 minute, la viteza mare de mixare (in acest timp volumul va creste de cateva ori).
  • Se adauga treptat ouale (in 2-3 etape) in bolul in care au fost mixate anterior untul si zaharul. Se mixeaza de fiecare data pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se adauga treptat faina (in 4-5 etape) apoi macul si se mixeaza usor la viteza minima, pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Se pune amestecul in tava. Se niveleaza suprafata usor cu o spatula.
  • Se coace la 180 grade C timp de 60 de minute.
  • Se lasa checul sa se raceasca 30 de minute in tava apoi se scoate cu grija si se aseaza pe un gratar pana la racirea completa.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

2 comentarii: