6 iunie 2013

Iaurt cu cirese

INGREDIENTE (pentru 4 portii):
  • 400 g cirese (este preferabil sa folositi cirese dulci, bine coapte)
  • 500 g iaurt pregatit acasa (daca nu aveti la indemana iaurt pregatit acasa se poate folosi iaurt din magazin - alegeti un iaurt cu o consistenta cremoasa)
  • 1 - 3 linguri cu sirop de artar (adaugati sirop de artar dupa preferinte, in functie de cat de dulci sunt ciresele si cat de acrisor este iaurtul folosit)
  • 1/2 lingurita cu esenta de vanilie
  • 60 g bucatele de ciocolata de calitate superioara (din aceasta cantitate se pastreaza 1 lingurita cu bucatele de ciocolata pentru decor)
MOD DE PREPARARE:
  • Se indeparteaza codita cireselor, se spala si se scot samburii.
  • Se pun in vasul blenderului ciresele, iaurtul, siropul de artar si esenta se vanilie. Se mixeaza toate ingredientele insa nu foarte mult (ciresele nu trebuie sa fie maruntite prea mult).
  • Se adauga in compozitie bucatelele de ciocolata si se amesteca usor (astfel incat acestea sa nu se sfarame).
  • Se adauga la suprafata bucatele de ciocolata pentru decor.

Va doresc dimineti frumoase alaturi de cei dragi!

2 comentarii:

  1. Trebuie sa fie tare bun dupa cum arata!!! :)

    Dani

    RăspundețiȘtergere
  2. Are gustul & aroma verii (de care mie a inceput sa imi fie deja foarte dor). Te pup Dani si iti multumesc!

    RăspundețiȘtergere