24 februarie 2013

Cake pops

Seamana oarecum cu niste acadele... :-) In fapt sunt mici sfere realizate din blat de tort, acoperite cu ciocolata si decorate dupa preferinta cu mici bombonele colorate, cocos sau migdale maruntite. Pentru pregatirea blatului puteti folosi orice reteta doriti (eu am folosit o reteta pe care am gasit-o in caietul bunicii). Daca va ramane din intamplare blat de tort pe care doriti sa il valorificati intr-un fel... desertul acesta poate fi o sugestie. Pentru asamblarea acestui desert aveti nevoie de betisoare din plastic cu lungimea de aproximativ 10 cm. Daca sunteti in preajma unei sarbatori sau a unei ocazii, puteti ambala desertul individual, in pungi mici de cadou din celofan pe care sa le legati apoi cu panglicute colorate. 

INGREDIENTE (pentru 15 bucati):
  • 200 g blat de tort (dupa preferinta)
  • 2 - 3 linguri gem de caise (in functie de consistenta blatului folosit). In locul gemului de caise se poate folosi nutella, crema de branza indulcita, mascarpone etc.
  • 200 g ciocolata (se poate folosi ciocolata alba si / sau ciocolata neagra)
  • bombonele colorate, cocos, migdale maruntite, etc (pentru decor)
MOD DE PREPARARE:
  • Se pregatesc ingredientele necesare. Blatul de tort se pune intr-un bol si se marunteste foarte bine cu degetele (daca folositi resturi de blat, trebuie sa indepartati portiunile eventual uscate). Eu am folosit un blat pe care l-am pregatit cu o zi anterior si pe care l-am acoperit peste noapte.
  • Se adauga 2 - 3 linguri cu gem de caise, in functie de consistenta blatului folosit. Pentru ca blatul pe care l-am folosit sa dobandeasca o consistenta care sa ii permita ulterior modelarea micilor sfere, am adaugat 3 linguri cu gem de caise. Este indicat sa adaugati initial 2 linguri cu gem de caise si sa incercati sa amestecati compozitia (numai daca este necesar se adauga o a treia lingura cu gem).
  • Se amesteca foarte bine cu mainile pana la obtinerea unei compozitii consistente, omogene. Din aceasta compozitie se vor modele cu palmele 15 mici sfere (aproximativ de marimea unei nuci mai mici). Ele se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt sau pe o suprafata neaderenta si se lasa la congelator timp de 30 de minute.
  • Se topeste in bain-marie ciocolata si separat ciocolata alba.
  • Se scot micile sfere pregatite din congelator.
  • In fiecare sfera se introduce un betisor de plastic (astfel incat rezultatul sa semene cu o acadea).
  • Se trec micile sfere prin ciocolata topita, astfel incat aceasta din urma sa le acopere complet suprafata.
  • Se decoreaza dupa preferinta cu bombonele colorate, cocos, miez de migdale dexojite maruntit in prealabil, etc. Se lasa sa se usuce ciocolata fixand betele din plastic pe o ”baza” din polistiren, la distanta unele de altele.

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

4 comentarii:

  1. Ce delicii ! Sunt minunate.

    Antonia draga mea am venit sa te invit la o provocare pe bloguletul meu. Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. O alta reteta si prezentare de revista! Felicitari!!!

    Dani

    RăspundețiȘtergere