21 ianuarie 2013

Salata de legume cu sos de portocale

O sugestie pentru zilele reci de iarna...

INGREDIENTE (pentru 2 portii):
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras rosu
  • 250 g broccoli (congelat)
  • 1 ceapa alba de marime medie
  • 2 - 4 catei de usturoi (in functie de preferinta)
  • 50 g unt
  • 1 lingurita cu amidon alimentar
  • 100 ml suc de portocale proaspat stors (portocale foarte dulci)
  • 1 lingurita cu mustar Dijon
MOD DE PREPARARE:
  • Ceapa si usturoiul se curata si se spala.
  • Broccoli se fierbe in apa cu sare timp de aproximativ 10 minute.
  • Ardeiul se curata, se spala si se taie fasii subtiri de aproximativ 0,5 cm latime. Se pune ardeiul la fiert in apa cu putina sare timp de aproximativ 1 minut (daca nu va place ca textura ardeilor sa fie ”al dente” ii puteti lasa mai mult de un minut).
  • Legumele pregatite termic se scurg de apa si se acopera pentru a se pastra calde.
  • Ceapa si usturoiul se taie marunt apoi se calesc intr-o tigaie in unt (doar pana se inmoaie putin).
  • Se adauga amidonul apoi sucul de portocale si mustarul, amestecand cu o lingura din lemn.
  • Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere se lasa inca doua minute la foc moderat, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
  • Sosul se pune peste legumele calde pregatite anterior.
  • Se serveste cald (dupa preferinta se poate adauga carne de pui, carne de porc sau peste).

Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!

2 comentarii:

  1. Draga mea,ai pregatit o salata minunata!Sanatoasa,colorata,vesela si delicioasa :)

    Te pup,Dani

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Potrivita cu zilele acestea friguroase (sper sa vina primavara cat mai repede). Te pup Dani si iti multumesc!

      Ștergere