23 august 2012

Pere cu ricotta si ciocolata

Sursa reteta: ”Easy Dinners - Healthy Recipes - Chocolate Ricotta Filled Pears”.

INGREDIENTE (pentru 4 portii):
  • 2 pere
  • 80 g branza ricotta
  • 25 g zahar pudra proaspat cernut
  • 6 g cacao
  • cateva picaturi esenta de vanilie
  • 1/2 portocala
  • 25 g ciocolata maruntita
  • 1 lingura cu migdale maruntite (prajite in prealabil)
  • cateva frunze de menta (optional)
MOD DE PREPARARE:
  • Intr-un bol se mixeaza branza ricotta, zaharul pudra, aproximativ 5 g cacao (dupa preferinta, aceasta cantitate se poate suplimenta), cateva picaturi esenta de vanilie.
  • Se adauga ciocolata si se amesteca toate ingredientele.
  • Portocala se spala si se taie cateva bucatele de coaja care se maruntesc. Acestea se incorporeaza in amestecul cu branza ricotta pregatit anterior.
  • Se stoarce sucul unei jumatati de portocala si se indeparteaza samburii.
  • Perele se spala, se decojesc si se taie fiecare in doua jumatati. Se indeparteaza cu grija mijlocul fiecarei jumatati in parte.
  • Perele astfel pregatite se stropesc cu suc de portocale.
  • Se umple mijlocul fiecarei jumatati de para cu o parte din compozitia pregatita.
  • Se adauga la suprafata migdale maruntite.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

2 comentarii:

  1. Arata tare bine si este si simplu de facut.
    Sa-i pui si un sos de ciocolata deasupra...mmmm!
    Daca ai chef si timp, ai o leapsa pe blogul meu.
    o duminica placuta...pa!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nico draga, am gasit acum mesajul tau si imi cer scuze pentru ca raspund cu intarziere.

    Sincer, m-am gandit la sosul de ciocolata (imi place si mie in mod deosebit).

    Iti multumesc pentru ”vizita”, pentru ”leapsa”(promit sa raspund in cel mai scurt timp) si nu in ultimul rand pentru ca nu m-ai uitat!

    Te imbratisez cu drag si iti doresc o saptamana frumoasa!

    RăspundețiȘtergere