29 ianuarie 2012

Desert cu migdale

Imi plac nespus deserturile simple, usor de pregatit, ce nu necesita coacere. In general, cand pregatesc acest tip de desert, amestec ingredientele preferate cu cele utile texturii, notez cantitatile folosite, le ajustez si reajustez pana ma declar multumita de rezultatul obtinut.

INGREDIENTE:
  • 120 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
  • 200 g migdale
  • 70 g biscuiti macinati
  • 3 lingurite cu cacao neagra - Dr. Oetker
  • 1 lingurita cu cafea instant
  • 1 lingurita cu esenta de cafea - Dr. Oetker
  • 100 g zahar pudra proaspat cernut
MOD DE PREPARARE:
  • Migdalele se maruntesc in robotul de bucatarie. 
  • Migdalele maruntite se trec printr-o sita ce permite separarea bucatelelor mari de ”pulberea” propriu - zisa foarte fina. Din bucatile de migdale ramase in sita se pun intr-un bol separat 50 g (acestea vor fi folosite ulterior). Restul migdalelor maruntite se pun intr-un bol cu diametrul mare, care sa permita cu usurinta realizarea amestecului de ingrediente.
  • Se adauga in bol untul, biscuitii, cacaoa, cafeaua, esenta de cafea si zaharul pudra. Se amesteca toate ingredientele pana la obtinerea unui amestec omogen.
  • Din amestecul rezultat se modeleaza cu palmele, mici sfere aproximativ egale intre ele.
  • Acestea se tapeteaza ulterior cu migdalele maruntite pastrate in bolul separat (micile sfere se rostogolesc usor in bolul cu migdale maruntite).
  • Se pastreaza la rece cel putin 2 ore inainte de servire.

VA DORESC ZILE FRUMOASE ALATURI DE CEI DRAGI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu