O sugestie pentru zilele reci de iarna...
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
INGREDIENTE (pentru 2 portii):
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras rosu
- 250 g broccoli (congelat)
- 1 ceapa alba de marime medie
- 2 - 4 catei de usturoi (in functie de preferinta)
- 50 g unt
- 1 lingurita cu amidon alimentar
- 100 ml suc de portocale proaspat stors (portocale foarte dulci)
- 1 lingurita cu mustar Dijon
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa si usturoiul se curata si se spala.
- Broccoli se fierbe in apa cu sare timp de aproximativ 10 minute.
- Ardeiul se curata, se spala si se taie fasii subtiri de aproximativ 0,5 cm latime. Se pune ardeiul la fiert in apa cu putina sare timp de aproximativ 1 minut (daca nu va place ca textura ardeilor sa fie ”al dente” ii puteti lasa mai mult de un minut).
- Legumele pregatite termic se scurg de apa si se acopera pentru a se pastra calde.
- Ceapa si usturoiul se taie marunt apoi se calesc intr-o tigaie in unt (doar pana se inmoaie putin).
- Se adauga amidonul apoi sucul de portocale si mustarul, amestecand cu o lingura din lemn.
- Cand amestecul ajunge la temperatura de fierbere se lasa inca doua minute la foc moderat, amestecand continuu cu o lingura din lemn.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Draga mea,ai pregatit o salata minunata!Sanatoasa,colorata,vesela si delicioasa :)
RăspundețiȘtergereTe pup,Dani
Potrivita cu zilele acestea friguroase (sper sa vina primavara cat mai repede). Te pup Dani si iti multumesc!
Ștergere