INGREDIENTE:
Pentru prajitura:
- 4 oua
- 5 linguri cu faina proaspat cernuta
- 5 linguri cu zahar tos
- 1/2 lingurita cu praf de copt
- 2 linguri cu ulei
- 2 linguri cu apa
- un praf de sare
- 200 g fulgi de cocos
Pentru sosul de ciocolata:
- 200 g margarina (pentru prajituri) taiata bucatele
- 2 linguri cu cacao neagra proaspat cernuta
- 1 lingura cu ciocolata neagra de calitate superioara rasa marunt pe razatoare
- 235 g zahar
- 230 ml apa
- 2-3 picaturi esenta de rom
MOD DE PREPARARE:
Pentru prajitura:
- Se separa cu grija albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza pana se obtine spuma. Se adauga treptat zaharul si se mixeaza in continuare pana ce acesta se topeste complet.
- Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul intr-un bol mic apoi se adauga amestecului de albusuri si zahar, mixand compozitia in continuare la viteza mica.
- Se amesteca faina, sarea si praful de copt apoi se incorporeaza treptat in amestecul pregatit anterior.
- Se adauga apa si se amesteca pana la obtinerea unei compozitii omogene.
- Se incalzeste cuptorul la 180 grade C.
- Se tapeteaza tava cu hartie pentru copt (am folosit o tava cu urmatoarele dimensiuni: 29 x 4 x 20 cm).
- Compozitia pregatita se pune in tava si se netezeste suprafata cu o spatula.
- Se coace in cuptorul preincalzit timp de aproximativ 20 - 30 de minute.
- Prajitura coapta se lasa sa se raceasca in tava apoi se taie bucatele dupa preferinta.
Pentru sosul de ciocolata:
- Apa si zaharul se pun intr-o cratita la foc mic, amestecand din cand in cand cu o lingura din lemn pana se topeste zaharul.
- Se adauga margarina, amestecand pana ce aceasta se topeste.
- Se adauga cacaua apoi ciocolata, amestecand pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se ia vasul de pe foc si se lasa sosul sa se raceasca.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Imi place si mi-e pofta! ;)
RăspundețiȘtergereCa intotdeauna,retetele tale sint minunate!!!
Dani
Te servesc cu drag! Daca te muti mai aproape, promit sa fac prajituri mai des! Te pup Dani si iti multumesc!
RăspundețiȘtergere