- 150 g cartofi fierti si trecuti prin sita (cartofii se cantaresc dupa fierbere)
- 150 g unt la temperatura camerei (moale insa nu topit) taiat bucatele
- 170 g faina 000 proaspat cernuta si faina pentru infainarea suprafetei de lucru
- sare de mare fin macinata
- 1 ou batut
- 1 lingurita cu susan sau mac sau sare grunjoasa
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii fierti si trecuti prin sita se mixeaza cu untul pana la obtinerea unui amestec omogen.
- Se tapeteaza o tava mare cu hartie pentru copt.
- Se adaufa faina (in doua etape) si sarea. Se mixeaza compozitia pana la obtinerea unui aluat potrivit din punct de vedere al consistentei.
- Aluatul obtinut se intinde cu ajutorul unui sucitor pe suprafata de lucru usor infainata pana grosimea acestuia ajunge la 0,5 cm.
- Se taie fasii de aluat cu dimensiunea 1 - 1,5 cm x 12 cm.
- Se incalzeste cuptorul.
- Bucatelele se aluat se aseaza in tava pregatita.
- Se pensuleaza cu ou suprafata aluatului si se presara la suprafata susan / mac / sare grunjoasa / etc dupa preferinte.
- Se coc la foc moderat timp de 12 - 15 minute, pana dobandesc o culoare frumoasa aurie.
- Saratelele coapte se lasa sa se raceasca in tava.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu