Pentru prepararea puiului:
- doi piepti de pui de marime medie
- 60 g orez basmati
- 120 ml apa
- 1 ou
- 3 linguri cu faina proaspat cernuta
- ulei din floarea soarelui pentru prajit
- sare de mare fin macinata
Pentru prepararea sosului:
- 2 lamai de marime medie
- 1 lingurita cu amidon
- 1 lingurita cu zahar
- 2 linguri cu ulei de susan sau ulei din floarea soarelui
MOD DE PREPARARE:
Pentru carne:
- Se fierbe orezul in 300 ml apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj (lichidul nu trebuie sa scada complet).
- Coaja lamailor se spala si se rade marunt pe razatoare.
- Orezul fiert se paseaza in blender pana se obtine o crema densa si compacta ce se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
- Se incorporeaza oul si apoi coaja de lamaie, obtinandu-se astfel un amestec cremos.
- Pieptii de pui se taie fiecare in doua jumatati, apoi transversal, astfel incat sa se obtina bucatele de carne de 1,5 cm grosime.
- Bucatelele de carne se trec prin faina apoi prin pasta de orez pregatita anterior.
- Se prajesc in baie de ulei incins pana dobandesc o culoare frumoasa, aurie.
- Bucatelele de carne pregatite termic se aseaza pe un prosop absorbant de bucatarie pentru indepartarea excesului de ulei. Daca este necesar se adauga sare la suprafata.
Pentru sos:
- Se storc lamaile iar sucul obtinut se strecoara.
- Se pune intr-o craticioara zeama de lamaie, zaharul si putina apa.
- Amestecul se fierbe la foc mic pana lichidul incepe sa scada.
- Se adauga amidonul si se fierbe compozitia in continuare amestecand continuu, pana se ingroasa putin.
- Se adauga uleiul si se bate bine cu telul pana se obtine o emulsie.
- Bucatelele de carne se glaseaza cu sosul obtinut.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu