INGREDIENTE:
- 6 oua mari
- 200 g zahr extrafin
- semintele unei pastai de vanilie
- 700 g branza de vaci
- 200 g unt (la temperatura camerei, moale insa nu topit, taiat bucatele) si suplimentar 1/2 lingurita cu unt pentru pregatirea tavii
- 75 g faina alba 000 (proaspat cernuta) si suplimentar 1/2 lingura cu faina pentru pregatirea tavii
- 70 g gris
- 400 g creme cuisine 15 %
- 150 g stafide
- 1 lingura cu zahar pudra (proaspat cernut) - optional
MOD DE PREPARARE:
- Se unteaza si se tapeteazacu faina suprafata unei tavi rotunde cu pereti detasabili si diametrul 25 cm.
- Se pregatesc ingredientele necesare.
- Se mixeaza ouale (albusurile si galbenusurile) impreuna cu zaharul intr-un bol.
- Se adauga semintele unei pastai de vanilie si se mixeaza in continuare.
- Se adauga branza de vaci si se mixeaza compozitia in continuare la viteza inferioara.
- Se adauga untul treptat si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga faina treptat si se mixeaza compozitia la viteza inferioara.
- Se adauga treptat grisul si se mixeaza amestecul in continuare.
- Se adauga treptat smantana (eu am folosit creme cuisine - stabilizata termic) si se mixeaza compozitia la viteza minima.
- Se adauga stafidele si se incorporeaza in amestec cu ajutorul unei spatule.
- Compozitia se pune in tava pregatita anterior si se niveleaza usor daca este cazul cu ajutorul unei spatule.
- Se incalzeste cuptorul la 170 grade C.
- Se coace timp de aproximativ 45 - 50 minute.
- Se scoate tava din cuptor.
- Se lasa sa se raceasca in tava.
- Se pastreaza la rece pana inainte de servire.
- Optional, sepoate adauga zahar pudra la suprafata inainte de servire.
Va doresc zile frumoase alaturi de cei dragi!
Am salvat reteta imediat ce ai postat-o! ;) Ti-a iesit minunata si este super usor de pregatit!!!
RăspundețiȘtergereDani
Sper sa va placa. Se pregateste deosebit de usor si este foarte gustoasa! Iti multumesc!
ȘtergereO pasca minunata , abia astept sa o pregatesc .
RăspundețiȘtergereFelicitari Antonia !!!
Iti multumesc mult Claudia. Ma gandesc si eu sa o pregatesc din nou in viitor. :-)
Ștergere