- 360 g faina alba 000 proaspat cernuta si suplimentar faina pentru infainarea suprafetei de lucru
- 115 g faina integrala de grau
- 25 g faina de secara
- 60 ml ulei de masline extravirgin cu rozmarin
- 8 g drojdie uscata
- 10 g sare de mare fin macinata
- 330 ml apa calduta
MOD DE PREPARARE:
- Se amesteca intr-un bol cu diametru mare (potrivit pentru framantarea aluatului) cele trei tipuri de faina: faina alba proaspat cernuta, faina integrala de grau si faina de secara.
- Se adauga uleiul de masline, drojdia si sarea, astfel incat sarea sa fie la distanta de drojdie (sarea inactiveaza drojdia).
- Se adauga apa treptat si se incepe framantarea aluatului cu mainile, pana ce intreaga cantitate de faina de pe peretii bolului a fost incorporata. Se formeaza un aluat moale, lipicios, usor de modelat.
- Dupa ce intreaga cantitate de faina din bol a fost incorporata, aluatul se aseaza pe suprafata de lucru usor infainata si se framanta cu mainile timp de 5 minute.
- Dupa perioada de framantare se modeleaza aluatul astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se acopera aluatul cu un bol si se lasa sa dospeasca timp de o ora intr-o incapere calduta, ferit de curent.
- Aluatul se pune din nou pe suprafata de lucru usor infainata in prealabil si se framanta putin. Se modeleaza apoi aluatul cu palmele astfel incat sa dobandeasca o forma aproximativ rotunda.
- Se unge cu ulei o tava mare sau se tapeteaza tava cu hartie pentru copt / folie antiaderenta pentru copt.
- Se pune aluatul in tava pregatita anterior.
- Se acopera aluatul cu un prosop pentru bucatarie sau cu un bol si se lasa sa dospeasca in tava timp de aproximativ 1 ora.
Va doresc o saptamana binecuvantata alaturi de cei dragi!
Iar ai pregatit o painica minunata,felicitari,draga mea!!!
RăspundețiȘtergereTe pup,
Dani
Iti multumesc Dani! Te pup si eu.
Ștergere